Тиждень безпеки дорожнього руху

1 10
Поділитися новиною

1 10 ДАНІ ВСЕСВІТНЬОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА ІНШИХ МІЖНАРОДНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ СВІДЧАТЬ ПРО КРИЧУЩУ СИТУАЦІЮ З БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ В БІЛЬШОСТІ КРАЇН.

За оцінками ВООЗ, якщо не вжити термінових заходів, до 2020 року аварії на дорогах стануть головною причиною смертності у світі, випередивши серцево-судинні захворювання та СНІД. Дорожньо-транспортні пригоди називають «убивцею № 1» у світі. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

На дорогах України щорічно відбуваються десятки тисяч автомобільних аварій та катастроф. На автомобільному транспорті лише за рік виникає близько 40 тисяч дорожньо-транспортних подій, гине більше 6 тисяч  та травмується більше 42 тисяч осіб. З появою автомобілів, виникло питання, як забезпечити безпеку їх руху та безпеку пішоходів. Для цього були створені Правила, які обов’язкові для виконання всіма учасниками дорожнього руху. 

Основні правила, які повинні знати дорослі та навчати своїх дітей!

·Намагайтеся встановити зоровий контакт з водіями – не варто думати, що водій вас і так побачить.  

·Зніміть навушники і не користуйтеся телефоном під час перетину дороги.

·Будьте обережні на перехрестях і стежте за «поворотниками» тих водіїв, котрі стоять перед пішохідним переходом. Водії можуть не побачити вас.

·Переходьте дорогу тільки в дозволених місцях та дотримуйтесь знаків дорожнього руху та сигналів світлофора для пішоходів.

·Під час сильної зливи або в темний час доби носіть світловідбиваючий одяг/спорядження і ліхтар, щоб водії вас помітили.

·На сільських дорогах без тротуарів крокуйте вздовж краю дороги назустріч руху машин. Так водії зустрічної смуги вас помічатимуть.

Водіям потрібно пам’ятати:

·Немає правил, справедливих для всіх умов руху, а за кермом завжди треба бути максимально обережним і уважним.

·Намагайтеся керувати автомобілем так, щоб ваші дії ніколи не були несподіваними для інших водіїв і пішоходів.

·Коли поведінка іншого водія для вас не дуже зрозуміла, збавте швидкість.

·Під час руху за іншим автомобілем намагайтеся передбачити його дії, щоб бути готовим до всіляких несподіванок.

·Завжди перевіряйте роботу гальм, коли сідаєте за кермо автомобіля.

·Намагайтеся завжди дотримуватися такої дистанції, щоб гальмувати лише у крайньому випадку.

·Будьте розсудливі у виборі швидкості. Вона завжди повинна бути такою, щоб гальмівний шлях не перевищував відстані видимості.

·Швидкість стає небезпечною, коли не відповідає умовам руху. Чим більша швидкість, тим менше часу виправити можливі помилки.

Пам’ятайте, якими б досконалими не були дороги і транспортні засоби, головну роль на дорозі відіграє людина. Один непевний крок може призвести до трагедії.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...