“Кримінальні проступки”. У МВС пояснили що це і для чого

27691
Поділитися новиною

27691Якщо Рада підтримає законопроект, то нетяжкі злочини, так звані дрібні кримінальні проступки, будуть розглядатися дільничними

Закон про кримінальні проступки розвантажить слідчих від дрібних справ. Про це заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян заявив 22 листопада під час Міжнародної конференції “Кримінально-процесуальний кодекс України: проблеми застосування і перспективи удосконалення”, передає прес-служба МВС.

За його словами, відповідний проект закону вже розроблений МВС у співпраці з Національною поліцією України та Комітетом Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

“Кожен день в ЄРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань – ред.) реєструється близько трьох тисяч виробництв, з яких значна частина – дрібні правопорушення. В середньому навантаження на слідчого – 300 справ”, – зазначив Троян.

За його словами, якщо Рада підтримає законопроект, то нетяжкі злочини, так звані дрібні кримінальні проступки, будуть розглядатися дільничними, що дозволить істотно розвантажити роботу слідчих.

На його думку, швидке прийняття цього законопроекту посилить роботу слідства і знизить рівень злочинності.

У 2016 році з ідеєю кваліфікувати побутові злочини, як кримінальні проступки, виступив голова МВС Арсен Аваков.

Міністр вважає, що не обов’язково заводити кримінальні справи за “побутовими сварками”, а розслідувати інциденти зможуть поліцейські.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...