Безпека громадян – ключове завдання влади

Працівники Рашівського МПО біля нового пожежного авто
Поділитися новиною

Працівники Рашівського МПО біля нового пожежного авто У вівторок, 7 листопада, під час апаратної наради Василь Губський (начальник Гадяцького ДСНС України в Полтавській області) повідомив, що Рашівська МПО отримала новий пожежний автомобіль КрАЗ. Ще у минулому році сільська рада подала заявку про участь у конкурсі в рамках Програми розвитку місцевого самоврядування для отримання коштів на придбання пожежного авто, вартість якого складає близько півмільйона гривень. Із обласного бюджету отримано 308 тис грн, решту додали з бюджету Рашівської, Харковецької та Лисівської сільських рад.

Днями співробітники 6-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Гадяч провели практичні заняття з початкової підготовки членів новоствореної місцевої пожежної охорони (МПО) у селі Рашівка. Проведено роботу із пожежно-технічним озброєнням, вивченням тактичних дій підрозділу при ліквідації надзвичайних ситуацій та подій. Бійці працювали з ручними пожежними драбинами, засобами діелектричного захисту, керували агрегатами пожежного насосу, а також оперативно розгортали та встановлювали автоцистерну на водоймище та ліквідували умовну пожежу із подачею води.

Зараз на території Гадяцького району МПО діє в Рашівській та П.-Роменській сільських радах, але до нового року планують відкрити ще й в Мартинівці та Красній Луці.

У четвер, 16 листопада, відбулася нарада з приводу створення на базі місцевих пожежних охорон «Центрів безпеки громадян». Проект планують втілити вже наступного року. До структури центру входитимуть не лише пожежно-рятувальна команда, але й швидка медична допомога та представники поліції. Основною ознакою таких центрів є функціональна побудова, тобто усі ці послуги будуть надаватися в одній будівлі за системою, схожою до «911». Нещодавно при районному КП «Сервіс» було створено відділ охорони, який отримав 28 вересня цього року ліцензію на охоронні послуги. Автопатруль відділу буде працювати цілодобово і співпрацюватиме із відділом поліції. Набір працівників центру безпеки буде проходити на конкурсній основі, перевагу надаватимуть колишнім солдатам ЗСУ, що проходили службу у зоні АТО, та відставним офіцерам поліції. Для кандидатів проводитиметься профільне навчання.

Валерія Береснєва

LIVE OFFLINE
track image
Loading...