Комп’ютеризація шкіл та профілактика грипу

апаратна
Поділитися новиною

апаратна Такі питання розглядалися на апаратній нараді, що відбулася 21 листопада в приміщенні РДА.

 

Боротьба та профілактика грипу:

Ми перебуваємо на порозі епідсезону. За минулий тиждень в Україні захворіло більше 140 чоловік, – повідомляє Олександр Подорожний,заступник головного лікаря. Згідно прогнозів ВООЗ на період 2017-18 рр. очікується розповсюдження трьох штампів грипу: Брібсен, Мічиган та Гонконг. У порівнянні з минулим сезоном захворюваність зросте на 17%.

У зв’язку з можливою епідемією в районі проводиться щотижневий моніторинг. Минулого тижня захворіла 161 особа, із них 112 дітей, госпіталізовано 7 чоловік, п’ятеро – діти. Також розроблений план перепрофілювання відділень ЦРЛ. Виділено 20 додаткових ліжок на інфекційне відділення, 30 – на неврологічне, затверджено додатковий склад медичного персоналу, 7 лікарів та 15 чоловік молодшого та середнього медичного персоналу.

Наразі лікарі активно пропонують вакцинуватися для того, щоб уберегти себе від вірусу.

Упровадження комп’ютерної техніки

За сприяння районної ради на комп’ютеризацію освітніх закладів району в 2017 році було витрачено 580 тис. 437 грн (придбано 63 ПК). На сьогоднішній день усі школи району підключені до мережі Інтернет. Комп’ютерна техніка, яку потрібно списувати, планують частково залишити для уроків програмування та робототехніки, щоб учні мали змогу детально вивчати її зсередини. У 2018 році будуть створені профільні класи менеджменту та ІТ-технологій. Цікаво, якими будуть викладачі в ІТ-сфері, – учителі інформатики чи все таки будуть наймати програмістів?

 

Валерія Береснєва

LIVE OFFLINE
track image
Loading...