Не просто гра – справжня баталія!

ip2n27 KQ20
Поділитися новиною

ip2n27 KQ2018 листопада зібрав на чергове засідання клуб Вихідного Дня «Магніт» його керівник Олександр Васильович Грабенко. А справжнім сюрпризом для більшості інтелектуалів стала поява в залі гравця команди «Пальма» Руслани Шаманської. Так сталося, що вона поїхала за кордон, працює зараз в Китаї. Але серце нашої Русі, безперечно, залишається тут, в Україні, в Гадячі. Тож навіть приїхавши на декілька днів, вона не змогла не завітати до старих друзів-«магнітівців». А як ми були раді її бачити – то й не передати! І навіть завжди консервативний та пунктуальний Олександр Грабенко терпляче чекав, поки трішки вляжуться емоції від зустрічі і всі всядуться на свої місця. 
А далі і була власне гра. Та не просто гра – справжня баталія! «Своя гра по-гадяцьки», 12 традиційно цікавих тем. Кожна команда вибирала те, що хотіла, те, в чому її гравці є найсильнішими. Першу половину блискуче провели «Крокус» (460 балів) та «Едельвейс» (430 балів). Їм вдавалося все, здавалося, нема такого запитання, яке б не змогли розгадати гравці цих двох команд. «Ромашка» набрала 300 балів. А от для «Пальми» гра не склалася – лише 30 балів. Занадто багато сумбуру і неправильних відповідей. 
В другій частині марафон продовжився. Як ви мабуть, пам’ятаєте, тут запитання складніші, але ж і коштують кожне по 100 балів. Тож все кардинально може змінитися, так часто буває. Та цього разу лідери тільки збільшили свою перевагу над рештою. «Крокус» додав до свого доробку ще 200 балів, а «Едельвейс» взагалі цілих 300. «Ромашка» спромоглася як втратити 100 балів, так і повернути їх до своєї скарбнички. А от ситуація у «Пальми» нагадала приказку – «пішли в атаку та потрапили в полон». Розуміючи, що ситуація надскладна, капітан команди почав ризикувати. Але щось в цей день було явно проти успіху «Пальми». Другу половину гри вони завершили, маючи –(мінус) 170 балів. Таке теж іноді трапляється, хоча й дуже рідко. А отже, не маючи що ставити на фінальне запитання, «Пальма» достроково зайняла 4 місце. Проте ця локальна невдача повністю була компенсована радістю від спілкування з нашою Русланкою. Гра грою, та дружба – понад усе. 
Фінальне запитання і вирішувало долю гри. Правильна відповідь плюс ще і правильна ставка капітана. Але цього разу ключовою стала саме правильна відповідь, яку дав лише «Едельвейс». Вони і здобули заслужену перемогу – 859 балів. «Крокус» відповів неправильно, та завдяки обережній ставці залишився другим – 601 бал. Капітан «Ромашки» пішов «ва-банк» і команда фінішувала третьою – 0 балів. Хоча, як видно з результату, навіть правильна відповідь їм нічого б не дала, крім морального задоволення. 
Залишається лише сказати – браво, «Едельвейс»! Друга поспіль перемога, і ви довели, що стартові невдачі позаду! Ви прекрасна команда, друзі! А в загальному заліку ситуація слідуюча: 
1. «Ромашка» – 11 балів. 
2. «Крокус» – 12 балів. 
3. «Едельвейс» – 13 балів. 
4. «Пальма» – 14 балів. 
Неймовірна щільність, погодьтеся. І немає явного лідера чи аутсайдера. Це найкраще демонструє силу наших гравців. Схоже, і цього сезону боротьба триватиме навіть не до останньої гри, а до останнього запитання. Тож до нових зустрічей, шановні мої читачі! 
На фото – переможці чергової гри – команда «Едельвейс».

Вячеслав Гайдабура

LIVE OFFLINE
track image
Loading...