«Непростих задач у нашій роботі вистачає»

звязок
Поділитися новиною

звязокЗдавалося б, у час надшвидкого розвитку  інформаційних технологій мало хто користується старими добрими дротовими телефоном і радіо. Проте, не дивлячись на надлишок інформації по телевізору чи в Інтернеті, усе ж лишились люди, які вірні таким засобам зв’язку. Ці послуги у нашому районі із року в рік надає  Полтавська філія ПАТ «Укртелеком». І хоч час від часу на її працівників лунають нарікання, та все ж без їхньої допомоги не обійтись. Якщо не працює телефон, відразу звертаємось до зв’язківців – працівників станційно-лінійної дільниці №2. Тому наступна публікація саме про них. 

«Для нас це не надто радісне свято, – розповідає Микола Іщенко, начальник станційно-лінійної дільниці №2. – Напередодні я переглядав архіви. Дуже боляче дивитись на цифри. Уявляєте, колись у штаті підприємства було 300 працівників, а сьогодні всього 14…Через це й нарікання, адже штат малий, а радіус роботи лишився той самий. Але, не дивлячись ні на що, ми намагаємось допомогти усім нашим абонентам».

Дійсно, за роботою 28 автоматичних станцій  наглядають 14 чоловік. На їхній відповідальності обслуговування 2 тисяч Інтернет-абонентів, 5 тисяч стаціонарних телефонів і 2 тисяч радіоточок. Працівники кажуть, що радіо залишилось майже лише у соціально незахищених верств населення, які не можуть у інший спосіб отримувати інформацію.  Тому на аварійні ситуації, які виникають досить часто, працівники намагаються реагувати і якомога швидше налаштувати послугу.

У той же час поступово проводиться часткова модернізація існуючих ліній. Протягом року в Петрівці-Роменській, Середняках і Малій Побиванці замінено координатні АТС на електронні, ведеться робота по інвентаризації завантаженості каналів кабельної каналізації. Проте іноді працівникам додають роботи зловмисники, які пошкоджують лінії зв’язку і викрадають кабелі з підвалів багатоповерхових будинків. Про такі випадки ми неодноразово розповідали на сторінках тижневика.

«Ми ж працюємо із технікою і людьми, тому непростих задач вистачає. Але кожну з них ми намагаємося вирішувати оперативно, – кажуть працівники дільниці  і наостанок обіцяють, що будуть покращувати рівень надаваного сервісу і намагатимуться задовольняти кожного клієнта.

Колектив редакції тижневика приєднується до привітань, які лунатимуть цього дня для працівників зв’язку, і бажає продовжувати використовувати  набутий досвід для покращення якості послуг та обслуговування.

Оксана Кириченко

На фото ремонтна бригада станційно-лінійної дільниці №2 (зліва направо): електромонтер Ярослав Калашник, кабельник-спаювальник Сергій Комаров, електромонтер Ігор Шевченко, станційний електромеханік Тетяна Власенко, кабельник– спаювальник Анатолій Темченко, станційний електромеханік Анатолій Романенко   

LIVE OFFLINE
track image
Loading...