Школярі захворіли на стригучий лишай

karantin
Поділитися новиною

karantinПро це редакції стало відомо із перевіреного джерела. За офіційної інформації лікар-дерматолог підтвердив 3 випадки захворювання школярів молодших класів у Гадяцькій школі №3.

2 237Довідково, стригучий лишай, або трихофітія – грибкове інфекційне захворювання шкіри та її придатків, що викликається антропофільними і зоофільними грибами, зустрічається у людей різного віку, але частіше діагностується у дітей і підлітків.

Інфікування відбувається: при торканні до хворої людини; через побутові предмети (гребінець, рушник, білизну); під час роботи з сіном, на якому є шерсть заражених гризунів; через ґрунт, але суперечки тут зберігаються близько трьох місяців; при контакті з тваринами (велика рогата худоба, кішки, собаки).

Фактори, супутні появи патології: зниження імунітету; багаторазове спілкування з хворою людиною; порушення правил особистої гігієни; довготривалий догляд за тваринами (ветеринарні лікарні, ферми); пошкодження шкірного покриву; недостатнє надходження вітаміну А в організм; хронічні хвороби.

Стригучий лишай характеризується появою свербежу кільцеподібних плям червоно-рожевого кольору після 3-4 денного інкубаційного періоду.

На поверхні цих ділянок виникають пухирці, що залишають після себе кірку і лущення. В районі поразки ламаються і випадають волосся. Спочатку патогенний мікроорганізм інфікує волосяну цибулину, пізніше руйнівні зміни зазнає рогова оболонка волоса, порожнечі між ороговілими клітинами забуваються спорами гриба, який з часом вростає в волосяний фолікул.

«БМ»

Фото використане як ілюстрація

LIVE OFFLINE
track image
Loading...