Свято для шлунка і душі

1036326 800x600 vareniki
Поділитися новиною

1036326 800x600 varenikiЩо там і казати – любить поїсти українець. Іноді вживає страви не задумуючись, який народ являється їх творцем.

У   Веприцькому професійному аграрному ліцеї  3 листопада 2017 року було проголошено Днем національних страв.  Цього дня обід в ліцеї був дуже ситий. До наваристого українського борщу подавались пампушки з часником, бутерброди з салом. На друге –  вареники з капустою.

Другим етапом свята була концертна програма. В актовому залі, прикрашеному вишитими рушниками, серветками, скатертинами, глечиками, віночками, учні і викладачі в українських національних костюмах співали, танцювали, розповідали гуморески, уривки з літературних творів. Згадали   І.П Котляревського з його «Енеїдою», подивились як Пацюк вареники їв з фільму «Вечори на хуторі біля Диканьки», власно створене відео «Як дівчата на варениках ворожили», де учениці ліцею відтворили давній звичай вибору імені майбутнього чоловіка.  

Весь репертуар був присвячений традиційним стравам української кухні. Глядачів у залу запрошували  хлібом-сіллю.

Впродовж години в залі лунали пісні про коровай,  вареники, галушки, борщ, сало, пироги.  Карпухно Юрій та Басараб Роман натхненно, ввійшовши в образ, розповіли гумореску  «Як ми з батьком вареники варили». Сподобались всім жартівливий танець «Господарочка» та український бойовий танець «Гопак». Неперевершеними були ведучі Шугай Василь та Рева Артур. Наприкінці заходу глядачів і артистів частували смачними пирогами).

     Свято вдалось. Із заходу всі розходились веселими та задоволеними, відчуваючи гордість за свою належність до українського народу.

                                          Викладач ліцею  Симітко Валентина

LIVE OFFLINE
track image
Loading...