#ЯнеДаю: приєднуйтесь до флешмобу

wzyatka 650x410
Поділитися новиною

wzyatka 650x410До акції вже приєдналися відомі українці У мережі запустили міжнародний флешмоб проти корупції. Користувачі діляться своїми історіями, додаючи хештеги #ЯнеДаю і #IDontBribe. Флешмоб запустили Transparency International Ukraine і Transparency International. Про це йдеться в повідомленні на сторінці в Facebook.
Згідно з останніми соцопитуваннями фонду Democratic Initiatives Foundation-Фонд “Демократичні ініціативи”, за останній рік близько 25% українських давали хабарі. Своїми історіями про корупцію поділилися і відомі діячі. Наприклад, письменник Сергій Жадан на своїй сторінці в Facebook розповів про те, чому він не бере хабарів.

Я – безробітний. Тому брати хабарі можливостей у мене просто немає (це я не скаржуся, якщо що). Під час роботи викладачем української літератури хабарів теж не брав (знаю-знаю, що ви зараз скажете – за що ж тобі давати хабарі, якщо ти викладач української літератури ?!). І під час свого навчання хабарів викладачам теж не давав. Можливо, саме тому зберіг почуття поваги до своїх викладачів. І до своїх студентів теж”, – написав він.

Співак Олександр Положинський зізнався в Facebook,, що не дає хабара замість штрафів за порушення правил дорожнього руху.

“Що стосується особисто мене, то я, наприклад, ніколи не вибирав – хабар або протокол за порушення ПДР. Протокол – значить протокол”, – розповів артист. Історіями діляться й інші користувачі.
“Я пам’ятаю той день, коли до мене прийшли клієнти не для того, щоб проговорити правову позицію, а для того, щоб я передала гроші “кому треба”. Огидні відчуття від ситуації, приниження професії, усвідомлення того, що люди пропонують мені просто ефективний інструмент вирішення проблеми, і не відносяться до цього як до злочину, морального вибору, приниження гідності”, – написала Лариса Денисенко в Facebook.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...