Вибір редакції – мультфільми, які сподобаються і вам, і дитині

1414599806 kontrol
Поділитися новиною

1414599806 kontrolУ 21 столітті повнометражні мультфільми перестали бути дитячими. Вони стали універсальними. Батьки сміливо можуть взяти дитину в кінотеатр і отримати з них рівну кількість задоволення. Так як у Гадячі сходити у кіно проблематично, то єдиним виходом лишається інтернет. Малюки порадіють гарній анімації і персонажам, а дорослі в повній мірі переймуться сюжетними складовими. Повірте, сучасні мультфільми піднімають серйозні теми: расизм, дискримінація, проблеми батьків і дітей, сестер, байдужість державних структур і багато інших. Пропонуємо 5 мультфільмів, які сподобаються як дітям, так і дорослим. Перевірено на собі!

Звірополіс, 2016

зверополисЦей диснеївський мультик виграв “Оскар” в номінації “Кращий анімаційний повнометражний фільм” у 2017 році. Головний персонаж – кролиця в “рожевих окулярах”, яка переїжджає до мегаполісу з провінції і сподівається, що зможе добитися мети, вірою і правдою служити в поліції. Вона стикається з обманами, підпільними махінаціями, байдужістю співробітників, безліччю стереотипів і навіть з такими явищами, як секти і наркобізнес. Зверополіс – це місто, в якому немає людей, але саме тварини якісно описують їх образи, поєднуючи з власними моделями поведінки. Наприклад, в державній службі працюють лінивці, які томлять відвідувачів в чергах. У приймальному відділенні поліції розмістився товстий гепард, у якого пасивна робота, тому він тільки й робить, що їсть пончики і дивиться шоу талантів. Шеф поліції – величезний накачаний буйвол, який ні з ким не церемониться. І це лише мала кількість правдоподібних образів, з якими глядачам доведеться зіткнутися. Буде цікаво і інтригуюче!

Крижане серце, 2013

3c0e9c16d847cd04ae34b3afa234e7fcОскароносний мультфільм, який робить акцент на взаєминах між сестрами і, за словами критиків, на фемінізм. Це один з небагатьох мультиків, в якому на перший план виходять стосунки не з принцами, а з родичами. Більш того, головним антагоністом стає брехливий принц, який хоче спокусити Анну і одружитися на ній, щоб отримати шлях до трону. Далі за сюжетом дівчина закохується в абсолютно простого хлопця Крістоффа. Їм доведеться зіткнутися з пригодами на шляху до сестри, Ельзи, адже та відгородила себе від зовнішнього світу, щоб не перетворити його в величезний шматок льоду. Анна – НЕ тендітна дівчина, як може здатися на перший погляд. Вона сміливо і рішуче справляється з усіма перепонами, часом навіть “рятуючи” місцями незграбного Крістоффа. До слова, його кращий друг – олень, що зайвий раз підтверджує теорію про те, що тварини – не люди, тому не зрадять. Мультфільм вартий уваги.

Балерина, 2016

балеринаФранцузький мультфільм з нетиповим сюжетом для свого жанру. Головна героїня рано залишилася сиротою, тому все життя їй доводилося покладатися тільки на себе. Тепер вона підросла, у неї з’явилася друг. Разом вони перебралися до Парижа, щоб Феліція виконала свою дитячу мрію і стала балериною. Але сюжет раптово стає ще більш драматичним. Віктор падає з моста. Дівчина залишається одна, але на її шляху з’являється балерина, яка після трагічного випадку більше не танцює. Вона дала притулок Феліції. Головна героїня хоче домогтися успіху, тому в театрі видає себе за іншу балерину, Каміллу. Її хвалять, все прекрасно, але обман розкривається, коли справжня Камілла з’являється і теж претендує на головну роль в “Лускунчику”. Суперництво, тренування, романи – все це є  в “Балерині”. Чи зможе Феліція виповнити свою мрію? Палиць в колеса буде багато.

Маленький принц, 2015

маленький принцЩе один французький мультфільм, знятий частково за однойменною книгою Антуана де Сент-Екзюпері. Мрійливий старий авіатор виявляє, що по сусідству з ним оселилася педантична мама з дочкою, у якої абсолютно не залишається часу навіть на прогулянки зі своїми однолітками. Вона завалена книжками і завданнями матері, тому і літні канікули не виглядають для неї спокусливими. Розповідь сусіда про Маленького Принца все змінює. Велика пригода подарує вихор емоцій, переживань і нагадає про те, що таке справжнє дружба.

Головоломка, 2015

головоломкаІсторія оповідає про одинадцятирічнушколярку Райлі, яка, як і всі діти, легко піддається емоціям. Панують серед них печаль, радість, гнів, страх, огида. Всі вони в певний момент допомагають справлятися з життєвими ситуаціями, але, коли дівчинка дізнається про майбутній переїзд, в її голові починає панувати хаос. Всі емоції вирують, вважають себе правими і домінуючими. У житті Райлі починається повна плутанина. Емоціям потрібно знову знайти злагодженість, щоб дівчинка змогла насолоджуватися красою “нового” життя. Ця історія корисна тим, що показує, як часто ми піддаємося згубним емоціям. Поки ми не навчимося ними управляти, то складно буде відчувати гармонію і постійну впевненість в собі.
 
Не варто скептично ставитися до мультфільмів, адже сучасні режисери намагаються робити їх максимально якісними і серйозними. Звичайно, мова йде далеко не про всі, але п’ять вищезгаданих вже точно варті вашої уваги, якщо одного разу захочеться подивитися мультфільм.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...