Суворе покарання за смертельне ДТП

IMG 20170804 133933
Поділитися новиною
IMG 20170804 133933Третій вирок менш ніж за місяць постановлено Гадяцьким районним судом у кримінальних справах за обвинуваченням водіїв у вчиненні дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками. 1 листопада мешканця с. Ціпки громадянина Ф. засуджено за вчинення ДТП, яке мало місце 4 серпня поточного року на автодорозі Лохвиця-Гадяч неподалік с. Осняги. Суд погодився з висновками сторони обвинувачення та, як і в попередніх аналогічних двох справах, розглянутих у жовтні, призначив водієві доволі суворе покарання – реальне позбавлення волі строком на 4 роки. Одночасно громадянина позбавлено права керувати транспортними засобами на 2 роки. Це обмеження почне діяти після відбуття основного покарання у виді позбавлення волі.
IMG 20170804 133746 копияЗа вироком суду водій визнаний винуватим за ч.2 ст.286 Кримінального Кодексу України – «Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом». Встановлено, що громадянин Ф., керуючи 4 серпня в стані алкогольного сп’яніння власним транспортним засобом – мікроавтобусом «Фольксваген Транспортер», не обрав безпечну швидкість руху, не врахував дорожню обстановку, допустив виїзд транспортного засобу за межі проїзної частини та здійснив наїзд на дерево. Внаслідок ДТП один пассажир транспортного засобу – чоловік 1967 року народження, загинув, ще один пассажир – громадянка К., 1992 року народження, яка тримала на руках малолітню дитину, зазнала тілесних ушкоджень середньої тяжкості.
IMG 20170804 133721За дивним збігом обставин дитина від ДТП не постраждала. За законом вирок набуває чинності після збігу 30-денного строку на апеляційне оскарження. У разі оскарження вироку, він набуде чинності в день прийняття відповідного рішення апеляційним судом області. Незважаючи на доволі суворе покарання громадянина за вироком місцевого суду, прокуратурою вирішується питання про внесення на нього апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції з тим, аби останній призначив водію за трагічне ДТП ще більш суворе покарання, адже раніше Ф. неодноразово був судимим за вчинення умисних корисливих злочинів та притягувався до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. На даний час відносно засудженого діє запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Дмитро Ходатенко, прокурор Гадяцького відділу Миргородської місцевої прокуратури, молодший радник юстиції. 
Фото із особистого архіву тижневика
 

 
LIVE OFFLINE
track image
Loading...