Чому подорожчала свинина

1435564832 alla pugacheva 2000
Поділитися новиною
1435564832 alla pugacheva 2000Поголів’я свиней на початку 2017 року виявилося найнижчим майже за 10 років. 
З початку року, через стрімке скорочення поголів’я свиней, в Україні на 40% подорожчала свинина.
“Поголів’я свиней на початку 2017-го виявилося найнижчим майже за 10 років і продовжує скорочуватися. Очікується, що показник на початку наступного року буде ще нижчим”, -розповів консультант продовольчої і сільськогосподарської організації ООН Андрій Панкратов.
Головною причиною невтішного прогнозу для України фахівці називають бурхливу епідемію африканської чуми свиней. За даними Держпродспоживчслужби, 2017 року через епідемію знищили 26,5 тис. свиней. Проте називають й інші причини негативної динаміки.
“Низька прибутковість торік та високі ціни на живу вагу, ремонт потужностей і оновлення поголів’я відразу на кількох великих підприємствах сприяли стрімкому скороченню поголів’я свиней”, – прокоментував Панкратов.
За словами президента асоціації свинарів України Артура Лози, основним фактором скорочення поголів’я є нестабільна економічна ситуація в Україні.
“Падіння споживання свинини на внутрішньому ринку, заборона експорту з боку Росії, зростання цін на свинину на світовому ринку – основні фактори, які формують економічну ситуацію в країні”, – додав Лоза.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...