«Ми ніхто і звати нас ніяк!»

1478866763 bcwftdnwvc0
Поділитися новиною

1478866763 bcwftdnwvc0Спалювання листя та решток рослинності у нашому місті, особливо восени, – велика проблема. Минулий тиждень видався сухим і сприятливим для вуличних прибирань. Тож майже щовечора  чи не в кожному кутку Гадяча можна було втрапити у димову завісу.

На запитання, чи знають люди, що не можна палити листя і що цим вони завдають шкоди навколишньому середовищу та й собі здоров’я псують, відповідь одна:

«А що робити з  цим усім? Сміття не хочуть забирати, а листя кому потрібне? Та й що станеться від одного вогнища…»

Проте ніхто не замислюється, що одне до одного ці багаття створюють своєрідну «коптильню» для інших:

«Встала вранці, а увесь випраний одяг, який залишила сохнути на вулиці, провонявся димом. Думала, може, знову луки горіли чи ще гірше, будинок у когось. Так ні ж, сусіди листя спалюють! Вікно відкрити ввечері неможливо».

Ми звернулися до Івана Підгайного, інспектора по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста із запитанням: чи накладаються штрафи за спалювання листя у Гадячі? Він повідомив, що штраф існує і досить суттєвий – від 360 до 1380 гривень. Але протягом осіннього періоду поточного року ще жодного протоколу за порушення правил благоустрою міста не складено. Зі слів інспектора, скласти протокол проблематично, адже потрібно вносити персональні дані порушника, які він не поспішає повідомляти. До того ж, інспектор по благоустрою не входить у перелік тих осіб, яким громадянин зобов’язаний повідомляти свої дані. Інспектор вважає це недопрацюванням на законодавчому рівні:

«Написали, що не можна палить, і те, що штраф. А як штрафувати – не написали! Ми реагуємо регулярно, а фактично вплинути не можемо. Питаємо паспортні дані, а у відповідь: «Ми ніхто і звати нас ніяк!» А такі протоколи адміністративна комісія не приймає…»

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...