На 7 сіл жодного лікаря

лікаря нема
Поділитися новиною

лікаря нема«Оце рахуйте: Книшівка, Броварки, Плішивець, Дучинці, Бакути, Тимофіївка, В. Будища, Ціпки – нема врача! Нікому навіть рецепта виписати, не те що укол зробити. І куди ми тільки не звертались – і в лікарню, і скрізь, а нам кажуть, що лікар нам не потрібен. Та кому може і не потрібен, а яка ж сімейна медицина, як 7 сіл без врача? Ви ж нам хоч одного живого покажіть! І оце ось скільки часу нам навіть немає до кого звернутись.

Днями у селі жіночці одній було дуже тяжко – визвали «швидку», приїхав лікар, зробив уколи. А ще сказав, що передзвонить медсестрі, щоб та приїхала вранці і ще укол дала. І ви думаєте, що хтось навідався? Ні! Нікому ми не потрібні зовсім! Залишились напризволяще! Я від імені жителів усіх сіл звертаюся до вас! Такого бардаку у нас раніше не було! Відправляють на Гадяч. А чим туди їхати? Коли вихідні, то ще й автобус не ходить! Туди доїдеш, а назад? Благаю, нехай би нам дали лікаря хоч два рази на тиждень, щоб за нами був нагляд…» – тремтячим голосом повідомила по телефону Ольга Купка.

Чому сільські амбулаторії і ФАПи залишились без лікаря, ми поцікавились у Юлії Власенко, т.в.о. головного лікаря КЗ ЦПМСД:

«Ми про проблему знаємо. Тимчасово лікаря на цій дільниці немає. Поки що доросле населення ми обслуговуємо за рахунок міста Гадяч – лікарям амбулаторії ЗПСМ №1 видане розпорядження на обслуговування згаданої дільниці».

Простими словами, коли з’явиться «стаціонарний» або хоча б тимчасовий лікар на цій дільниці – невідомо, бо, як пояснила т.в.о. головного лікаря, направляти туди нікого. Тож жителі згаданих сіл залишаються перед вибором: або ж продовжувати їздити на прийом до лікаря у Гадяч, що, власне, вони роблять і зараз, або ж покладатись на власні знання і вміння. 

 «БМ»

Фото використане як ілюстрація

   

LIVE OFFLINE
track image
Loading...