«Щоб накопичити 40 кг сміття, я повинен зжерти 800 кг продукції»

сесія міська
Поділитися новиною

сесія міськаУ п’ятницю, 13 жовтня, відбулася двадцять п’ята сесія міської ради сьомого скликання. На порядку денному було 26 питань, усі вони розглянуті , по кожному винесено відповідне рішення.

Одразу перейдемо до різного, позаяк питання, які розглядали тривожать душу кожного громадянина. Анатолій Гузь підняв тему тарифів на вивіз твердих побутових відходів. Мало того, що тарифи піднялися з 9,20 грн до 17,72 грн на людину, тобто на 100%, то ще й норми встановлені нереальні 38–40 кг на 1 людину за місяць. «Для того, щоб накопичити 40 кг сміття, я повинен зжерти 800 кг продукції», – іронізує депутат. Ним і запропоновано переглянути « сміттєві норми». Ще одне «гаряче» питаннячко – «руїни Рейхстагу». Скільки ще ми будемо дивитися на недобудований колишній музей серед площі?

Зміни у комплексній програмі освітньої галузі:

1 млн 500 тис. грн виділено на реконструкцію дахів ДНЗ «Казка» та «Веснянка».

Державні субвенції на придбання паливно-мастильних матеріалів Сарською та Малопобиванською школами у розмірі 33,6 тис. грн, також 27, 4 тис. – для проведення поточних ремонтів шкільних автобусів.

Виконання міського бюджету за січень-вересень 2017 року

За звітний період до доходної частини надійшло 74, 8 млн грн, власних доходів – 56,9 млн грн, податок із доходів фізичних осіб – 31,1 млн грн, єдиний податок – 7,6 млн грн. Видаткова частина цьогоріч складає 80 млн грн, у порівнянні з минулорічними 53 млн.

Внесення змін до Програми економічного та соціального розвитку міста

10 тис. грн – МКП «Комунсервіс» на  відлов собак;

2,5 тис. грн – оплата послуг «Гадячтеплоенерго», розпломбування вхідних заслінок на підприємствах;

11 тис. грн – виплата компенсацій за пільговий період окремим категоріям населення;

80 тис. грн – капітальний ремонт покрівлі та 10 тис. грн – капітальний ремонт каналізаційної системи по вул. Полтавська, 134;

112 тис. грн – виготовлення технічної документації на реконструкцію каналізаційної мережі та вартість робіт;

118 тис. грн – ремонт дорожнього покриття по вул. Тельмана;

54810 грн –  ремонт автобусних зупинок по місту;

40 тис. грн – ремонт поліклінічного відділення ЦРЛ .

Передача районній раді субвенцій на утримання об’єктів спільного користування

По даному питанню було прийнято рішення включити ДЮСШ та ДМШ до переліку об’єктів, що будуть фінансуватися спільно з райрадою.

Наприкінці затверджували земельні питання.

Валерія Береснєва

Доречі:  Перед початком сесії  біля приміщення міської ради зібралися кілька жінок поважного віку, жителі будинку №11 на пл. Миру (колишня  50 років Жовтня) з таким питанням: чому тарифи піднімаються, а ремонт будинку не робився багато років? До них вийшов Михайло Харлан, як міг, намагався заспокоїти. На запитання відповів, що у «Гадяч-житло» зараз «гаряча пора» напередодні опалювального сезону, телефон розривається, але наступного року обов’язково все відремонтують. А тарифи ростуть у зв’язку з підвищенням заробітних плат. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...