Водяна криза у Сарах

вода у сарах
Поділитися новиною

вода у сарах Із 1 листопада цього року ТОВ «Стандарт-Агро» обіцяє припинити надання послуг з обслуговування водогону в селі Сари, що знаходиться на балансі фірми.Із цього приводу були організовані збори жителів села.

«Обслуговування водогону припиняється у зв’язку з масовим розірванням договорів та відходом земельних паїв до інших підприємств, а також комунальним боргом у 200 тис. грн», – говорить директор підприємства Роман Степанович. Виходить,громадяни просто не сплачували кошти за користування водою протягом року. Звідси і значна кількість проблем, зокрема, прогнила водонапірна вежа, адже її обслуговування також потребує грошових вкладень. На зауваження про борг із залу чулися невдоволені вигуки людей:«Чого я маю оплачувати те, що ти кукурудзу поливаєш?» – «Я кожен місяць плачу за воду і повинен страждати через тих, хто не платить?» Сільський голова зачитував список тих, чиї борги більші, аніж 1000 гривень.Цікаво, що люди, які займають лідируючі позиції неплатників, – приватні підприємці, чий дохід усе-таки вищий за мінімальну зарплату чи пенсію. Сільській раді водогін у напівзруйнованому стані та з купою боргів також не потрібен, тому ситуація  дуже складна, хоча й не безвихідна, треба просто організувати комунальне підприємство, установити лічильники в усьому селіі сплачувати платежі за показниками.

Оскільки  на зібрання прийшла мала кількість людей, та ще й в основному чесні платники,збори вирішили провести через 2 тижні.Сподіваємося  за цей час борги погасять, бов іншому випадку усе село лишиться без води.

Валерія Береснєва

LIVE OFFLINE
track image
Loading...