У Гадячі поліцейські створили правовий клас

FB IMG 1507745577236
Поділитися новиною
FB IMG 1507745577236 За ініціативи начальника місцевого відділу поліції  та підтримки голови Гадяцької районної державної адміністрації і голови Гадяцької районної ради, а також при погодженні з міським та районним відділами освіти  у Гадяцькому району було створено правовий клас.  І сьогодні в кіноконцертному залі «Дружба» відбулася семінар- нарада з питань організації та функціонуванні даного класу. Участь в нараді , крім поліцейських, представників Гадяцького РВК , рятувальників, директорів шкіл та учнів 9-11 класів, також взяли голова РДА Олексій Матюшенко, заступник керівника Миргородської місцевої прокуратури Сергій Бабій, прокурор Гадяцького відділу Миргородської місцевої прокуратури Дмитро Ходатенко та заступник керівника апарату Гадяцького районного суду Яна Бусійок.
  FB IMG 1507745591787 На розгляд наради було винесено ряд питань, а саме:
– Конституція – основні права та обов’язки людини і громадянина.
– Основні завдання та структура Національної поліції України, взаємодія з іншими органами державної влади.
– Судова влада та суспільство.
– Місце та роль прокуратури при здійсненні кримінального провадження щодо неповнолітніх.
     FB IMG 1507745597537 Семінар розпочався з виступу начальника Гадяцького відділу поліції Сергія Джулая. Який зазначив : «Правове виховання є невід’ємною складовою формування успішної сучасної особистості. І метою створення правового класу – надання нашій сучасній молоді необхідних правових знань та формування кадрового резерву для правоохоронних органів та органів місцевої влади. Досягнути поставленої мети можливо саме через постійні зустрічі з молоддю, цікаві заняття, семінари, знайомство з структурою поліції з середини, тобто учні правового класу матимуть можливість на власні очі побачити як працюють співробітники Науково-дослідного експертного центру, Кінологічного центру та побувати в центрі підготовки бійців спецпідрозділу «КОРД». А також діти  матимуть можливість познайомитися з особливістю роботи органів прокуратури, судової системи, органами влади. Результат, який ми очікуємо від роботи  правового класу, це те, що діти отримають більш глибокі знання в області права, що дозволить в майбутньому їм стати більш успішними».
    В ході свого виступу голова Гадяцької районної адміністрації Олексій Матюшенко наголосив на тих  правах,  які має людина згідно Конституції України. Зачитав ряд статтей основного Закону , які на сьогоднішній день є найбільш актуальними та зазначив, що людина з самого дитинства повинна розуміти, що вона хоче і в якій державі вона хоче жити.   « І сьогодні, даним заходом, ми маємо на меті показати присутнім, що влада реальна і сподіваємось, що навчання в правовому  класі допоможе випускникам шкіл успішно скласти ЗНО та вступити до тих  вузу, які вони виберуть. Навчайтеся  і   все у ваших руках».
  Також під час даного заходу школярі мали можливість познайомитися з спеціальними засобами , засобами індивідуального захисту та  зброєю, яка перебуває на озброєнні в поліції та військових,  а також  працівниками служби з надзвичайних подій була  проведена профорієнтаційна робота щодо актуальності професії “рятувальник” з показом бойового одягу та спорядження.
За інформацією Гадяцького ВП
LIVE OFFLINE
track image
Loading...