Хто зупинить фатальну статистику?

i
Поділитися новиною

iНема нічого ціннішого за людське життя. Цю просту істину розуміють усі.

Чому ж тоді не перестають вражати наше суспільство звістки про ДТП, що сталися на залізничних переїздах, котрі дивують нас своєю повною відсутністю логіки і здорового глузду. Що змушує водіїв, які знаходяться при здоровому глузді, порушувати правила проїзду через переїзди, наражати себе й своїх безвинних пасажирів на загибель та травмування? Через їх легковажність і безвідповідальність страждають не тільки вони. Рідко хто пригадує про ту психологічну травму, яку отримують поїзні бригади (машиністи, помічники машиністів), які, зробивши все від них залежне для екстреної зупинки потяга, бачать, на що перетворюється автомобіль і люди, які в ньому знаходилися. Кожного дня ми чуємо звіти про дорожньо-транспортні пригоди і потерпілих. Звичайно, дорожні переїзди тут фігурують нечасто: порівняно із загальною ситуацією перехресних аварій на пересіченнях автомобільних та залізничних шляхів досить незначна.

Так, у 2016 році на переїздах Південної залізниці сталося 6 ДТП, у результаті однієї з них одна людина смертельно травмована. Вказуючи в сухих цифрах про загублені та покалічені життя, неодмінно задумуємося над тим, що, коли мова піде про людські долі, важко визначити суть цієї незначимості. Для більшості людей це просто статистика. І тільки той, хто виявився випадковим або з тих чи інших причин причетним до цих випадків, бачить у них людський біль та незміряне горе.

Єдиною причиною абсолютно всіх дорожньо-транспортних пригод є грубі ігнорування водіями вимог Правил дорожнього руху. «Автоматична світлофорна сигналізація працює справно. Провини залізниці немає» – ці два пункти стандартного службового повідомлення проходять через всі документи по випадках ДТП. Для того, щоб трагедії на переїздах повторювалися як можна рідше, залишається лише ще і ще раз нагадати шановним водіям, що життя одне і безглуздо його позбутися під колесами потяга. Єдина гарантія недопущення ДТП на переїздах і його страшних наслідків – найсуворіше дотримання правил дорожнього руху при перетині залізничних переїздів.

І. Курасов, начальник Роменської дистанції колії

LIVE OFFLINE
track image
Loading...