Повернення коштів за СГ техніку, опалювальний сезон

DSC 8102 копия
Поділитися новиною

DSC 8102 копияПро це та інше говорили на апаратній нараді 26 вересня.

Розпочали з підписання договору про співробітництво територіальних громад «Місцева пожежна охорона».

Увійшли: Кр. Лука, Римарівка, Сватки, Мала Побиванка, Гречанівка, Книшівка, П.-Роменська, Березова Лука, Ручки, Середняки, Мартинівка, Бобрик та Вельбівка. Центрами стануть Красна Лука, Мартинівка та Петрівка-Роменська.

Гадяцький район має досвід у підписанні даного договору, так як уже існує Рашівська пожежна охорона, до якої входять Харковецька та Лисівська сільські ради. Отримали перші кошти для облаштування пожежної станції і найближчим часом планується розпочати роботи.

Програма повернення часткової вартості

Під неї підпадають лише вітчизняні виробники, 30 листопада – останній день подачі заяв. Компенсацію можна отримати у будь-якому з чотирьох державних банків після придбання техніки, необхідно подати невеликий пакет документів, який працівники банку допоможуть вам підготувати до відправки в Міністерство. Відшкодування коштів відбувається через місяць – півтора після подачі документів.

Підтримка агропромислового розвитку

Напрямками підтримки по даній програмі є відшкодування витрат на штучне осіменіння поголів’я рогатої худоби сімейним фермам і особистим сільським господарствам, які утримують від трьох до двадцяти корів, шляхом повернення 100% від вартості послуг. Часткова компенсація – за приріст поголів’я, на зариблення ставків, на закладку плодово-ягідних насаджень. На 2017 рік передбачено 12,8 млн грн. На сьогоднішній день використано лише 1,5 млн грн. Передбачається відшкодування 30% коштів і на відкриття першої пасіки.

Хід проведення осінньо-польових робіт

Станом на 25.09 валовий збір зернових культур становить 55000 тонн при урожайності 38,9 ц/га. Найбільшу частку займає кукурудза на зерно. На сьогоднішній день у господарства завезено та посіяно для сортозаміни високопродуктивні сорти озимої пшениці. Продовжується робота по придбанню мінеральних добрив і палива. Для проведення комплексу робіт підприємствам району необхідно 757 тонн бензину і 2230 тонн ДП, у наявності бензину – 654 тонн і дизпалива – 2009 тонн.

Підготовка до опалювального сезону

Проведена комплексна підготовка житлового фонду: поточні ремонти покрівель, ремонт вентилів у будинках, глибинних насосів, почищено каналізаційні та водопровідні колодязі, водонапірні вежі. Станом на 13.09 навчальні та дошкільні заклади готові до опалювального сезону на 65%. Опалення навчальних закладів забезпечується природним газом – 12 ЗНЗ, твердим паливом – 12 ЗНЗ і теплопостачанням – 1 ЗНЗ. Замінено вікна: Римарівській –  28 шт., П.-Роменській – 21 шт., Березоволуцькій – 27 шт., Плішивецькій – 10 шт., на суму 693,999 тис. грн. До 12 навчальних закладів району завезли 1629 м3 дров, питання про завезення вугілля знаходиться в стадії опрацювання.

Валерія Береснєва

LIVE OFFLINE
track image
Loading...