ФГ «Добро» на Ukraine Cheese Awards Day 2017

сир
Поділитися новиною

сирМинулими вихідними, 23-24 вересня, у Києві відбувся Перший фестиваль крафтових сирів від українських фермерів. Протягом двох днів учасники й відвідувачі могли прослухати лекції про те, як створити свою міні-сироварню чи молочний кооператив, дізнатися, що таке рух «slow food»,  а також почути багато цікавого про мікробіологію молока.

Серед більш як 50 господарств із усієї України, які привезли близько 300 різноманітних видів сирів,  представити продукцію власного виробництва вдалося і гадяцькій родині Товстих, фермерське господарство «Добро», яке єдине у районі займається сироварінням.  До речі, сирів із благородною блакитною пліснявою на фестиваль було привезено дуже мало. Але саме цей різновид від гадяцьких виробників отримав найбільше схвальних відгуків від організаторів.

Також у рамках фестивалю відбувся конкурс на кращий крафтовий сир. Журі, до складу якого увійшли радник з питань сільського господарства посольства Франції в Україні Ніколя Перен та ведучий ранкового шоу «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін, визначали кращі сири у 26 номінаціях.

Об’єднавши в одному місці представників сімейних ферм, середніх сироробних господарств і початківців-сироварів, організатори доводять – сироваріння в Україні існує.

«Ми хочемо показати, що в Україні є справжній смачний сир, яким ми можемо пишатися. Очікуємо, що в  Україні почне розвиватися культура сироваріння й культура його споживання», – розповіла ідейний натхненник та організатор фестивалю Ірина Дем’янюк.

 «БМ»

На фото: Олена Товста із Русланом Сенічкіним.

«Slow food» – рух, що протистоїть системі швидкого харчування, виник в Італії у 1986 році. Його ідеєю стало повернення до здорової їжі, неспішної, розміреної трапези і справжньої кулінарії. Незабаром до італійців приєдналися прихильники здорової їжі з інших країн, і рух став міжнародним. Його символом став равлик, як найповільніша істота на планеті. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...