Маршрут пам’яті

разом з Лютенськими школярами
Поділитися новиною

 разом з Лютенськими школярамиГадячина святкувала день партизанської слави. Вшанувати пам’ять полеглих земляків зібралися члени районної організації ветеранів на чолі з Іваном Бережним та головою районної організації спілки воїнів-інтернаціоналістів Миколою Фісуном.

Першим пунктом став пам’ятний знак на хуторі Веселий, де 17 січня 1942 року в нерівному бою з фашистськими загарбниками поліг партизанський загін. Також покласти квіти приїхали учні  та вчителі школи села Вельбівка та Гадяцької школи-інтернату ім. Є.П. Кочергіна.

Наступною зупинкою маршруту пам’яті став Меморіал Слави в центрі села Лютенька , споруджений на честь воїнів-визволителів, які загинули у Другій світовій війні. Ветеранів зустрічали Іван Чайка директор середньої школи разом з учнями та вчителями. Іван Федосієвич провів для присутніх справжній екскурс в минуле.

Останнім у нашій подорожі стало покладання квітів до пам’ятної стели встановленої на місці базування партизанського з’єднання І.Й.Копьонкіна та Полтавського підпільного обкому в 1941-42 рр. у Безвіднянському лісництві.

Пам’ятаймо! Це потрібно не мертвим це потрібно живим!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...