Автобусна епопея у Гадяцькому районі

автобус
Поділитися новиною

автобусМинулий тиждень був надто багатий на звернення, що стосувались пасажирських перевезень. Кілька днів поспіль жителі міста і району один з поперед одного розповідали свої історії, скарги, зауваження чи навпаки – залишали схвальні відгуки про той чи інший маршрут.   

Спершу до редакції зателефонували жителі Гречанівки. Як виявилось, у них уже давненько існує грандіозна проблема із автобусним сполученням:

«Раніше їздив приватний автобус. Згодом власник сказав, що, дякуючи нашим дорогам, «угробив» свій автобус і більше їздити не буде. До того ж, наш маршрут для нього збитковий.  Тож уже 2 місяці село без автобуса. До Гадяча – 25 км, а автомобілі ж є не в усіх. То й добиратись нам нічим.

Ходили ми і в сільську раду, і в адміністрацію, і до Куця (начальник гадяцького автотранспортного підприємства), але толку із того мало. І наш сільський голова старається чимось допомогти, та усе безрезультатно. Ніхто до нас їхати не хоче. Виходу із цієї ситуації немає. Якщо можете, то допоможіть».

Зізнаємось (і це ж саме сказали й людям, які звернулись до нас), що дати хоч якусь пораду чи допомогти у вирішенні цієї ситуації ми також не в змозі. Тому пообіцяли хоча б розповісти цю історію на сторінках тижневика. Можливо, хтось із перевізників прочитає і візьметься за обслуговування маршруту.

Якщо у Гречанівку автобус не їздить взагалі, то у Полтаву їздять і досить часто. Але з-поміж усіх трапляються такі, які б давно пора перевести на приміські маршрути або списати у зв’язку зі зносом. Ця історія стосується автобуса «Рута» від гадяцького АТП, який курсує о 7:10 в обласний центр. Зізнаємось, якби не випробували на собі, то, можливо, й не повірили б у написане. Мені особисто довелося їхати ним у Полтаву, і, чесно кажучи, це було жахливо. У салоні брудно, передні двері причиняються погано, а на задніх взагалі відсутнє скло, унаслідок чого холод пробирає до кісток. Окрім цих незручностей, автобус ще й їхав погано – раз-по-раз водій спинявся, щоб підкрутити щось під капотом, а потім довго рушав із місця. До Полтави ми таки доїхали, але зі значним  відхиленням від графіку – запізнились на 40 хвилин ще й застуду «заробили».

У минулому номері тижневика ми уже розповідали усім про те, що по місту нарешті відновлено курсування автобусного маршруту «Підварок – Молодіжна». Радості гадячан, які користувались послугами підвезення, здається, не було меж. Але, як завжди, знайшлися й невдоволені. До редакції зателефонував Володимир Ігнатович Лукаш і заявив, що він особисто має уявлення, як правильно складати автобусні маршрути. А існуючий, згідно якого  їздить автобус, із його слів, складений зовсім невірно. Зголосився дати точні рекомендації і поради щодо складання графіка перевезень, нарікав і на відсутність ліцензії на перевезення пасажирів. А от ті, хто щодня їде цим автобусом у справах, досить задоволені. Кажуть, що спасибі й за такий. Навіть не зважають на вік автобуса і його технічний стан (на гору їде дуже важко).

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...