Жива музика, виставки, турніри і подарунки – Гадяч святкував День міста

DSC 7111
Поділитися новиною

DSC 7111Обіцяна програма, анонсована задовго до свята, була більш ніж грандіозною. Тому на урочистості збиралися усі – від найменших до найстарших. Скільки коштів, а головне зусиль, було вкладено у організацію святкування Дня міста, скільки сварок відбулося у стінах міської ради під час обговорень програми і виділення коштів, а скільки пліток потім ще ходило містом – не перерахувати. Були такі, хто твердо стояв на думці, що у нинішній час недоцільно витрачати таку суму грошей на гульки, але мер таки вирішив зробити для містян такий відпочинок, якого вони ще не бачили. І, мусимо зізнатися, йому це вдалося.  Погуляли на славу, а як це було – читайте і переглядайте світлини. 

Триденний марафон святкування Дня міста розпочався у четвер.

виставкаСпершу гадячан запросили на фотовиставку «Мій Гадяч», яка відбулася в історико-краєзнавчому музеї.

 

 

 

парад домашніх улюблНаступним етапом святкування  став парад домашніх улюбленців.

 

 

 

Анна БондаренкоОлександр ВетухаА ввечері усі, кого природа наділила талантами, показували їх у ККЗ «Дружба». До речі, зал був переповнений, а кількість незвичних номерів вражала.

 

 

 

 

 

DSC 7021Команда ВПАУГімназія ім. Олени Пчілкивелопробігучаснии змагань на Кубок мераУ п’ятницю містяни показували свої спортивні уміння.

 

 

 

Полтавський симфонічний оркестрА ввечері цього ж дня  на Соборній площі зібрались істинні поціновувачі живої музики – уперше до нашого міста запросили Полтавський симфонічний оркестр під керівництвом  народного артиста України Віталія Скакуна. Ця подія викликала шквал прекрасних емоцій у глядачів, усі як один стверджували, що виступ такого масштабу хотіли б бачити на теренах Гадяччини якнайчастіше.

 

Проте основна частина святкування чекала усіх у суботу. Саме на вихідний було анонсовано урочисту частину, виступи запрошених артистів і усі інші розваги аж до пізньої ночі.

до містечка майстрівDSC 7040Після 15 години на новій каштановій алеї перед Свято-Успенським собором  відкрилося містечко народних майстрів. Різноманіття представлених виробів радувало око. Із сміливістю можна констатувати: тут би сподобалось поціновувачам мистецтва. На всеогляд були виставлені  портрети, аплікації, прикраси ручної роботи, квіти із паперу і тканини, ковані вироби. Приємно, що на усю цю красу можна було не лише поглянути, а й спробувати зробити власними руками – майже біля кожного столика можна було зустріти зосереджену дітвору, яка маленьким рученятами намагалась змайструвати якусь прикрасу, намалювати достойний малюнок чи прикрасити імбирний пряник.

до переспівівУ цей же час із танцмайданчика у парку лунали пісні – там розважалося старше покоління, яке полюбляє поспівати у гурті. Чесно кажучи, картина дуже приємна. Саме тут можна було повернутись у минуле і почути пісні бабусиної молодості. Майже усі учасники отримали приємні призи від організаторів.

 

 

DSC 7050Уже надвечір на площі ставало більш людно – звідусіль поспішали ошатно вбрані гадячани, аби не пропустити жодної хвилини святкувань. Саме у цей час на площі перед собором розташувався військовий оркестр Сумської 27-ої реактивно-артилерійської бригади ЗС України. Більше години вони дарували глядачам свої музичні композиції. А останні натомість віддячували їм щедрими оплесками і квітами.

 

21843977 370236493410194 1163794062 oПаралельно із виступом оркестру працювали розваги для найменших – атракціони були незвично величезними, як і черги до них. Але найбільше запам’яталась усім новинка – пересувний 5D-кінотеатр. Малеча сприйняла цю розвагу на ура, хоч саме вона влітала батькам у копійку: 40 грн доводилось віддати за 1,5 хвилини перегляду короткого мультфільму і купу позитивних емоцій.  

 

DSC 7117Офіційна частина розпочалася, як і зазначалось, о 18-й годині. Міський голова особисто проводив свято, нагороджував подяками і грамотами найкращих місцевих працівників і підприємців.

 

 

DSC 7235Він же приймав привітання і подарунки від народного і обласного депутатів – ключі від двох новеньких автобусів, презентованих усім на площі, цього дня передали начальнику комунального підприємства  і начальнику міського відділу освіти для школи №3.

Протягом свята визначили переможців  конкурсу «Кращий об’єкт благоустрою»: по 1000 грн отримали …; серед багатоквартирних будинків по 50 тис. грн отримали будинки по вул. С.Швидкого, 11 і вул. Тельмана, 22-А (ОСББ «Пролісок»).

DSC 7279Після нагородження відбувся традиційний парад першокласників –11 класів отримали привітання у вигляді подарункових наборів і святкового настрою. Щоправда малята уже до параду були дещо заморені – трішки збився графік, і дітям свого виходу довелося чекати більше години.

 

 

DSC 7325DSC 7396Сюрпризом для багатьох гостей свята був незвичний парад близнят, яких, як виявилося, у Гадячі багато – до сцени отримувати вітання прийшли 17 пар! Але були й такі, які просто не дочекалися свого зіркового часу і повернулися додому.

 

 

DSC 7431Уже після того, як нагородили і відзначили усіх, кого планували, на сцену запросили артистів  шоу-дуету «Vivа». Зізнаємось, ми, як і частина присутніх на святі, були розчаровані: артисти вийшли із баянами, а із колонок лунала… фонограма! Мабуть, розраховували, що ніхто не дослухається. Але важко було не почути, якщо навіть оплески і ті були записані.

Ніколо Петраш запам’ятався присутнім співом естрадних пісень, які у більшості виконують жінки. Хоча цей репертуар дуже сподобався людям старшого покоління.

А от Петро Чорний – взагалі фурор! Автомобілем, як справжня зірка, заїхав прямо під сцену. Заспівав кілька пісень із старого репертуару .

Виступ останнього деякі намагались слухати на відстані, зручно вмостившись за столиками із закусками. Але, на жаль, аж туди звук було не чутно – місцеві звукооператори, від послуг яких цього разу відмовились, стверджували, що привезена  апаратура була не надто потужною. Та й місцеві гурти скаржились на звукорежисерів, які (цитуємо)  «запам’ятались неадекватною поведінкою та непрофесіоналізмом».

Б111езымянныйРодзинкою свята став феєрверк, який, зі слів міського голови, організували за кошт депутата ВР від нашого округу.

 

 

 

DSC 7067Отож, День міста відзначили. Із позитивних вражень варто відмітити комунальну службу – вони цього року були неперевершені. Яскраво помаранчеві футболки і кепки виокремлювали їх з натовпу, і кожен із них був на своєму місці – вчасно реагували, підносили лавки, допомагали зорієнтуватись. До речі, баків для сміття наставили стільки, що лише лінивий або сліпий кидав недоїдки і пляшки собі під ноги. Наступного ранку центр міста був прибраний і охайний. Загалом спрацювали на «відмінно».

Таке ж враження від планування території. Побажаємо здоров’я і натхнення тій людині, яка нарешті додумалась і розділила місця для розваг, урочистостей і частування. Цього року батути і гірки не майоріли посеред площі, а мангали із шашликом не пахтіли поблизу сцени. Та й любителі міцних напоїв мали змогу заховатись від усіх подалі.

Сподіваємось, що на критику і зауваження організатори відреагують адекватно. Усе ж таки свято такого масштабу у Гадячі відбулося вперше.  

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...