Яблука – по 1,50 за кіло, а сливи – по 2,40

i
Поділитися новиною

iТакі розцінки нині у місцевих підприємців, які закуповують яблука, сливи та інші плодові.

«Мені терміново були необхідні гроші, – розповідає гадячанин Сергій Олександрович. – Згадав, що десь бачив оголошення про збір. Приймають плоди і побиті, зібрані із землі. Не полінився, пройшовся садком, назбирав 5 мішків яблук, зателефонував. Чоловік приїхав до мене додому і забрав усе. Отримав 190 гривень. Так би яблука пропали, бо вже законсервували і більше нам не потрібно, а то ще й копійку заробив».    

Яблука підприємці здають на приймальні пункти консервних підприємств. Заготівельники скуповують плоди приблизно по дві гривні, а на переробні заводи здають у кілька разів дорожче.

Проте у той час коли люди намагаються заробити на власних фруктах, від них не відстають і злочинці. Уже кілька разів до редакції скаржились на те, що невідомі серед ночі, перелізши через паркан, обпилюють сливові гілки і забирають їх із собою. Потім ці ж гілки люди знаходять на сусідній вулиці, але вже без плодів. Сливи цього року вродили щедро, але поласувати фруктами вдалося не усім.

До речі, подібна ситуація сталася і в Гадячі: днями біля «болгарського» будинку невідомі так само безжально зрізали гілля сливи «Ренклод». Чи зникли самі сливи – не відомо, адже жителі будинку стверджують, що цей випадок не що інше, як «благоустрій» від міських служб.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...