Мирне небо для родини із Дебальцевого

DSC 6292
Поділитися новиною

DSC 6292На Полтавщині у мальовничому місті Гадяч проживає велика і дружна родина Дерунців. Зараз їхнє життя цікаве, яскраве та досить різноманітне. Але так було не завжди. Софійка, Владик, Ваня і Маргарита разом зі своєю бабусею Тетяною Єгорівною родом із найпекельнішої точки АТО в 2014 році – Дебальцевого. Із липня і майже до кінця року налякана і втомлена війною Тетяна Єгорівна була вимушена разом зі своїми онуками переховуватись від обстрілів у підвалі. Звичайно, вона намагалася приховувати від дітей факт війни, але старші – Владик та Софійка – усе розуміли.

На щастя світ не без добрих людей, і на їхню сім’ю звернув увагу харківський бізнесмен, засновник Благодійного фонду «Україна ХХІ», Генеральний директор Групи «АГРОТРЕЙД» Всеволод Кожемяко. Дізнавшись, що родина з чотирма дітьми проживає в зоні бойових дій, під постійним прицілом, він забезпечив їх житлом, а підприємства АГРОТРЕЙДу стабільно підтримують родину матеріально. Волонтери фонду «Україна ХХІ» долучаються допомогою до всіх подій у родині. Ось і 1 вересня не стало виключенням, у фонді допомогли зібрати дітей до школи і забезпечили їх транспортом.

DSC 6289 1Завдяки Всеволоду Кожемяку маленькі Дерунці зустріли свій щасливий 2015 рік із ялинковими іграшками та подарунками від Діда Мороза, але, мабуть, головне для них не це, головне, що вони зустріли його у теплому, світлому і мирному домі.

Зараз малеча лише інколи згадує ті жахіття, що їм довелося пережити, та й особливо нема коли, адже діти активно займаються побудовою мирного і світлого майбутнього. Маленький Іванко у цьому році вперше взяв на свої плечики шкільного рюкзака у Гадяцькій спеціалізованій школі-інтернаті І-ІІІ ступенів ім. Є.П. Кочергіна, старші, Владик і Софійка, разом пішли у прекрасний світ знань до третього класу, а найменша, Маргаритка, відвідує дитячий садочок.

Літні канікули в них були цікавими і яскравими: відпочинок у дитячому оздоровчому таборі «Горизонт», потім поїздка до родичів у Чернігів, де діти отримали яскраві враження від спілкування з тваринами в зоопарку.

DSC 6296Діти хоч і проживають у школі і потрапляють додому лише на вихідні, проте на нестачу уваги не скаржаться. У кожного з них багато друзів і захоплень, вони дружелюбні та дуже творчі. Софійка зі своїм братиком Владиславом відвідують гурток «Майстриня», де вчаться виготовляти картини та різноманітні вироби з тіста та квілінгу разом. Також Софії подобається займатися танцями, малювати та співати. Першачок Ваня росте справжнім господарем і обожнює забивати гвіздки, а Маргарита активно готується до школи, учиться рахувати та читати. Попри постійну зайнятість дітей бабуся також не сумує, на присадибній ділянці вирощує овочі, утримує два десятки курей, а для душі займається садівництвом.

Словом, їхнє життя набуло яскравих барв щастя. Будемо сподіватися, що з часом воно буде лише покращуватися. Бажаємо міцного здоров’я, творчих звершень, успіхів у навчанні. А ми й надалі будемо слідкувати за їх долею.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...