«Не будемо вступати у перепалки і перетворювати сесію у балаган»

IMG 20170818 103216
Поділитися новиною

IMG 20170818 103216Саме ця фраза лунала найчастіше із вуст Володимира Нікітенка на останній сесії районної ради, яка відбулася 18 серпня. Засідання було позачерговим, питань було небагато, але ж і посперечатися було через що.

Традиційно

Депутати внесли зміни до програм економічного і соціального розвитку району на 2017 рік; мобілізаційної підготовки Гадяцького району на 2017-2019 роки; реалізації Концепції допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді Гадяцького району на 2016-2020 роки; забезпечення виконання Гадяцькою РДА делегованих їй районною радою повноважень на 2017 рік; розвитку фізичної культури і спорту на 2016-2020 роки та районного бюджету на 20017 рік.

«Створення опорних шкіл спричинить закриття звичайних»

IMG 20170818 104611На сесії розглядали питання про створення опорних навчальних закладів у Гадяцькому районі. Присутні спокійно затвердили положення про проведення конкурсу. А от під час обговорення виникла дискусія. Депутат Петро Пилипенко вважає, що опорним школам буде значно збільшене фінансування і покращена матеріальна база. І саме це, на його  думку, призведе до знищення малочисельних навчальних закладів у районі. Натомість він пропонує просто збільшити фінансування усіх шкіл району. 

Але голова районної ради наголосив, що дотримується політики збереження шкіл, а опорні школи – це можливість створити кращі умови для дітей.

«1:1»

IMG 20170818 110828Володимир Нестеренко, міський голова, не проґавив можливості відповісти на претензії, озвучені у його бік на попередній сесії. Він пояснив, що забирати частину ПДФО із міського бюджету (про це детальніше у №31 стор.6) у середині бюджетного року було непорядно. Із його слів, про це потрібно було попереджати, адже кошти були розплановані.

Як виявилось, такий хід був своєрідною відповіддю від РДА.  Олексій Матюшенко повідомив, що міська рада у травні також запланувала кошти на підвищення зарплати, які повинні були передати субвенцією райраді. Зарплата не підвищилась, відповідно міська рада кошти забрала назад. Саме після цього випадку райрада вирішила вчинити так само.

«Сплигнув із неба і не знає що робити!» 

райрадаУ різному слово попросив депутат Дмитро Мотрич:

«Я не хотів критикувати, але вже не можу. Сесії проходять, наради, закінчується літо. Але я не знаю, чи де хтось бачив, щоб будувалися дороги? Обличчя району – це дороги, тротуари і освітлення! Слава Богу, що місто розквітає потроху і по можливостях. Чого не можна сказати про район.

Починається Сорочинський ярмарок – не можна проїхати. Хоч обіцяли,  що із 1 серпня зроблять дорогу на ярмарок – немає! Нічого не робиться. Грищенка (начальник філії  Гадяцького райавтодору – авт.) ніколи тут немає, нікому й питання задати.  Доріг немає, бур’яни по обочинах не косяться. Ви бачите це по району?

Я не хвалюсь, а звик робити ту роботу, яку повинен виконувати керівник. Але ж не дають робить! Тебе ж давлять! Добро наказуємо. Розумієте?! 7 км дороги зробили мої люди, 150 тисяч «вкинули», відгрейдерували, обочини розчистили, кущі випиляли, бо не можна було проїхати (Круглик, Рудикове, Островерхівка аж до Біленченківки). Я, будучи керівником, зібрав би усіх і повіз туди на екскурсію, щоб показати, як робиться.

Володимир Павлович, Ви хороший аграрій, але не Ваша це компетенція. Щоб бути керівником, треба пройти з початку і до кінця цю роботу,  а не з неба сплигнув і не знає, що робить, а тільки розказувати і вікна ставить там, де школи закриваються або будинки культури. То не показник, то не робота. Перш за все, Вам треба їздить по району і слідкувати за порядком. Гадяцький район – найгірший район по дорогах. Вам це байдуже чи Вас це не хвилює?»

Голова райради Володимир Нікітенко подякував за зауваження і пообіцяв відреагувати на справедливу критику.  Не втримався від коментарів і Олексій Матюшенко:

«Ми не сваримось і сваритися не будемо. Просто ми почали рахувати свої кошти. Що стосується коштів на ремонти доріг, скажу, що Гадяцький район знаходиться на третьому місці по виділених коштах на ремонт доріг по території в області. У минулому році було 18 млн грн.

У кожного є своя відповідальність і ніхто не назве розумним голову РДА чи райради, якщо ми візьмемо і «всадимо» у Липоводолинську дорогу 1 млн гривень. Ми не дофінансуємо школи, лікарні, культуру, але на мільйон зробимо дорогу, яку через місяць із урожаєм «винесуть» повністю.

Дорогу до Сорочинського ярмарку ремонтує служба автодоріг. Їм виділяють кошти – 72 млн на рік на утримання доріг. У тому році Полтавський і Миргородський напрямок до Лисівки відремонтували за рахунок автодору. Навіщо ми будемо витрачати свої кошти, якщо у нас є проблеми із школами, а ми будемо всаджувати їх у дорогу.

Так, недопрацьовуємо дійсно у певних напрямках. Візьмемо зауваження до уваги».

Дійсно, за ремонт доріг відповідає райавтодор. Але незрозуміло, для чого тоді було кидатися словами і запевняти жителів району у тому, що дорогу, якою їдуть на ярмарок, відремонтують? Із дорогою на Липову Долину та ж ситуація – на неї нарікань найбільше, а у відповідь чуємо лише «навіщо витрачати свої кошти»…

«БМ»

На початку засідання депутату районної ради Сергію Скрипці  вручили Почесну грамоту Полтавської обласної ради з нагрудним знаком за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток територіальних громад Гадяцького району, активну громадянську позицію, плідну депутатську діяльність та з нагоди 55-річчя від дня народження.

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...