Донер від йорданця варто скуштувати

DSC 5034
Поділитися новиною

DSC 5034Усім добре відомо, що розумова праця вимагає регулярного і калорійного харчування. Тому зізнаємось, що вже давненько придбали собі мультиварку. І майже щодня їмо  поживні, а головне свіжі і гарячі страви. Щоправда, один день на тиждень таки залишаємо для того, щоб спробувати якісь новинки від  місцевого виробника чи продавця. Якщо сподобалося  – купуємо ще та й іншим радимо. Були у нашому раціоні і пиріжки із кав’ярень, і піца, і готові обіди із невеличких кафе, хотдоги і шаурма і ще багато-багато різної їжі. Проте знайти щось таке, що було б до смаку усім, не вдавалось.

А днями ми дізнались, що у Гадячі відкрився новий магазин із незвичною назвою «Шахерезада». Чесно кажучи,  не сподівались побачити там щось незвичне. Проте і оминути його увагою також не могли. Тому минулої середи вирішили перевірити їхні частування на собі.

«У нашому місті подібного немає!»

Так стверджують власники магазину Світлана і Махмуд Шабане. Ідея створити такий заклад виникла у подружжя, коли вони повернулись на Полтавщину після 7 років життя в Об’єднаних Арабських Еміратах. Махмуд – йорданець, тому  гадячанці Світлані довелося звикати до специфічної східної їжі. Хоча, з її слів, це було не проблематично. Та ще й одна із найпопулярніших національних страв – шаурма, яку уже давно знають і полюбляють українці. Тому, повернувшись додому, Світлана навіть не задумувалась над тим, якою справою зайнятись:

«Самі любимо цю їжу, тому хотілося запропонувати моєму рідному місту такий варіант. Усі її знають, усі куштували, але у Гадячі чомусь немає досі. Вирішили спробувати. Для того, щоб наші наймані робітники навчилися готувати, ми запросили на кілька днів шеф-кухаря із Йорданії»

DSC 5023Магазин відкрився кілька тижнів тому, але уже встиг заручитися довірою покупців і отримати постійних клієнтів. Ближче до обіду біля входу вишиковується чимала черга любителів справжньої східної їжі. Ціни досить демократичні, та й поласувати є чим – три види шаурми, до якої окремо можна замовити сир або  гриби, сандвічі із різними начинками,  хот-доги,  лаваші із сосисками, картопля фрі. Також тут готують  дуже смачний «донер» (випробувано на собі) – це як шаурма, але у булці. А для тих, хто любить обідати більш ситно, пропонують спеціальне меню «кріспі» – так званий комплексний обід, у який входять  курячі крильця фрі із свіжим салатом, картоплею і булкою (до речі, їх кожного ранку купують у місцевій пекарні).

Однією із переваг цього магазину, на нашу думку, є те, що ваше замовлення приготують просто у вас на очах, не ховаючись по закутках. Ви бачитимете, як на аеро-грилі смажиться ваша курочка, у якому стані соуси, якими поливатимуть ваш сандвіч, і якої свіжості овочі, які покришать у салат чи додадуть у шаурму.

Є що подати і чим приправити

DSC 5030Виявляється, йорданська кухня не настільки гостра і пряна, як усі вважають. Але й обійтися без спецій вони, безсумнівно, не можуть. При приготуванні їжі широко застосовують м’яту, різні трави і зелень, лимони, мариновані оливки і цибулю.

Не дивно, що йорданець Махмуд у своєму магазині пропонує гадячанам справжні східні спеції.

«У нас є більше 150 видів пряностей. Продаємо і мелені, і в зернах. В ОАЕ спеції продаються на вулицях, у величезних мішках. І нам би так хотілося, але таке зберігання в Україні неможливе. Доводиться зберігати у баночках. 

До речі, у Гадячі наші приправи користуються попитом. Навіть були такі клієнти, які купували кілька різновидів на подарунок». 

Окрім приправ, у «Шахерезаді» можна придбати кілька видів рису. Власники стверджують, що такого у Гадячі не знайдеш.

Солодощі і напої – смачно і цивілізовано

Найчастіше справжні східні солодощі наші люди куштують лише тоді, коли виїздять за кордон. Але тепер ними можна ласувати щодня. У магазині чималий асортимент смаколиків, притаманних арабському світу. До речі, саме йорданські солодощі вважаються чи не найкращими у світі.

DSC 5024Після солодкого вам запропонують традиційні напої – каву та чай. Махмуд Шабане є регіональним представником офіційної фірми-постачальника італійської кави у Полтавську область. Не приховуватимемо,  цю каву пробували і ми. Поки що Махмуд разом із дружиною допомагають працівникам за прилавком – якість і контроль, так би мовити.  

«До Гадяча дійшла цивілізація», – почули ми на виході із магазину від задоволених покупців.  Ви здивуєтесь, але такий висновок вони зробили лише через те, що прохолодні напої їм подали у стаканчику із… кришкою!

Ось так мало нам потрібно для щастя: щоб годували смачно і сервіс був. Власники магазину радіють, що знайшли свого клієнта і мріють розширитися у майбутньому. А ми сподіватимемось, що їхнє починання буде вдалим і задовольнить найвибагливіші смаки гадячан та гостей міста. 

Оксана Кириченко 

4 коментарі до “Донер від йорданця варто скуштувати

  1. Шаурма в Гадячі продавалася і раніше біля першої школи. А в Шахерезаді шаурма з смаженою картоплею і маринованими огірками – дивна начинка.

  2. Здравствуйте
    Первый раз ощущал аромат восток
    Благодаря вас
    Хочу выразить благодарность сотрудникам
    за профессиональный подход и этику.
    Так же , хочу отметить профессионализм руководящего состава махмуд и Светлана * Шахерезада * .
    Приятно понимать, что тебя, как клиента, окружают грамотные и квалифицированные сотрудники.
    Ваша лояльность к клиентам заслуживает особого уважения.
    Со всей ответственностью заявляю, что и в дальнейшем будем посещать ваши заведения всей семьёй.
    Всем рекомендую
    Спасибо.

  3. [quote name=”Валентина.”]Шаурма в Гадячі продавалася і раніше біля першої школи. А в Шахерезаді шаурма з смаженою картоплею і маринованими огірками – дивна начинка.[/quote]
    Ви справді називаєте оте, що продавалось біля першої школи шаурмою?

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...