Гадяцькі діти відпочивали у таборі, де померла 8-річна дівчинка

kub niva deti
Поділитися новиною

kub niva detiМинулий тиждень був для багатьох гадячан тривожним: новина про те, що у лікарні Бердянська померла 8-річна дівчинка, яка отруїлась в одному з місцевих дитячих таборів, безпосередньо відносилась і до них.

«Під час перевірки встановлено, що дівчинка напередодні звернулась зі скаргами на погане самопочуття. Із 24 до 27 липня вона перебувала на лікуванні в ізоляторі дитячого табору. 27 липня її виписали. 1 серпня дівчинці знову стало погано. Її помістили в ізолятор, а потім викликали «швидку», – повідомили у мережах.

У лікарні дитині, 2009 р.н., установили діагноз «Інфекційно-токсичний шок».

Близько 19:00 вона померла в реанімації. Труп без ознак насильницької смерті направлено на судово-медичну експертизу. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками п.2 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство малолітньої дитини). Триває розслідування.

Як виявилось, серед відпочиваючих у цьому ж таборі були діти із Гадяцького району. Із достовірного джерела нам стало відомо, що від самого початку туру діти скаржились батькам на погане харчування. Унаслідок постійних недоїдань у багатьох із них було погане самопочуття, діарея, діти часто втрачали свідомість. Відомо також, що у лікарняному ізоляторі протягом останніх декількох днів перебувало чимало дітей із симптомами, схожими на ГРВІ. Проте, на щастя, із часом їхнє самопочуття покращилось.

Батьки розповідають, що у деяких дітей наслідки «відпочинку» у таборі на березі моря відчувались і дорогою додому, і вже вдома. Повертаючись на Полтавщину автобусом, багатьом дітям ставало зле, було запаморочення, нудота, блювота.  Тепер майже усі вдома лікуються після оздоровлення – набирають вагу і відпочивають.   

Нагадаємо, на погіршення самопочуття після перебування у дитячих таборах Бердянська протягом останнього місяця скаржились понад 20 дітей. Також у соцмережах з’являлись повідомлення про те, що у Бердянську відпочивають діти (близько 250 чоловік), які захворіли на невідому інфекцію. Окрім цього, днями стало відомо, що через масове отруєння дітей у тому ж Бердянську відсторонили кількох чиновників.

«БМ»

Фото використане як ілюстрація

LIVE OFFLINE
track image
Loading...