Співають, щоб заробити чи допомогти?

співуни
Поділитися новиною

співуниУ Гадячі з’явився новий спосіб збору коштів на потреби АТО – чоловіки у військовій формі виконують пісні, а люди жертвують гроші.

Гадяцькі волонтери вже котрий рік поспіль підтримують військових на фронті. Але якщо одні зі шкіри вилазять, щоб зібрати та відправити в чергову поїздку машину на передову, інші у цей непростий час спекулюють на темі війни й не бояться відкрито збирати гроші.

Останнім часом містом поширився новий спосіб збору коштів для військових. Тепер переважно у місцях скупчення людей (у нашому випадку це ринок) частенько можна побачити групу вуличних музикантів у військовій формі, які поперед себе виставляють скриньку для збору грошей. Не дивно, що містян турбує питання, чи можна довіряти цим хлопцям.

Востаннє група нібито волонтерів з’явилась у Гадячі минулого четверга на площі  перед ринком. Музику чути на пів-міста. Проте перехожих це не відлякує, а навпаки – люди часто зупиняються, аби послухати пісень, і не скупляться витягнути з кишені кілька гривень.

На запитання звідки, кажуть, що є представниками  Всеукраїнського благодійного фонду «МИР – МИ ЙДЕМО РАЗОМ», який зареєстрований у Кременчуці. Їх троє, на плакаті, що привезли із собою надпис «Афганістан. Пам’ятаємо про загиблих. Піклуємося про живих».  Хлопці не місцеві, один  із них нібито родом із Донецька. Метою своєї пісенної акції називають збір допомоги ветеранам, інвалідам, учасникам бойових дій, а також сиротам. Нібито один із них навіть був в АТО. Кажуть, що іншої роботи, окрім таких гастролей, не мають. Тобто таким чином заробляють і собі на життя, і на фонд. Усього у благодійній організації їх шестеро – працює дві групи. Розповідають, що збирають кошти по всій країні, але в той же час із усіх міст, де доводилось збирати допомогу,  згадують чомусь лише Охтирку.  

Усі хлопці замолоді як для афганців. Запитуємо: чому така назва гурту? Кажуть, що керівник організації – афганець, тому й назва така.

Діляться враженнями: кажуть, що у Гадячі люди активні, коштів не жалкують. Повернувшись до редакції, ми почали шукати інформацію про благодійників в Інтернеті. Фонд дійсно зареєстрований у Кременчуці. Його керівник Ігор Романов.  Чесно кажучи, на цьому інформація закінчилась. Ані куди йдуть зібрані кошти, ані вдячних відгуків за допомогу ми не знайшли. Так само не було і згадок про виступи гурту у інших містах України. Висновки робіть самі.

Проте наткнулись на іншу інформацію. Українські волонтери, які насправді допомагають АТОвцям, із сумнівом ставляться до хлопців у військовій формі, які співають. Зауважують, що за три роки війни до цього часу їх не було видно. І як би прикро це не було, але керівники справжніх офіційних фондів і громадських організацій наголошують, що справжні волонтери грошей на вулицях не збирають.

Тож наполегливо просимо гадячан не давати кошти невідомо кому, не перевіривши.

«БМ» 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...