Питна вода скоро буде на вагу золота

fQO 1rEsGQM
Поділитися новиною

fQO 1rEsGQMСаме з питання виконання Районної програми «Питна вода Гадяччини» розпочалася апаратна нарада 18 липня у РДА.

Б. Лука: 10 тис грн. – фарбування водонапірної вежі; 5 тис грн. – будівництво огорожі санітарної зони; 80 тис грн. – проектно-кошторисна документація на будівництво нової свердловини; 690 тис грн. – виконання робіт по бурінню свердловини.

Лисівка: 290 та 197 тис грн. – вартість проектно-кошторисної документації.

Харківці: 10 тис грн. – на санітарну очистку охоронної зони водонапірних веж.

Біленченківка: виготовлена проектно-кошторисна документація на реконструкцію системи водопостачання в с. Писарівщина, розпочинаються роботи.

Бобрик: для фарбування веж зібрані кошти з мешканців населеного пункту.

В. Будища: виготовлена та затверджена документація на реконструкцію артезіанської свердловини по вул. Шершенівка, а документація по вул. Травневій на стадії завершення, готується угода про співпрацю по Плішевецькій, Великобудищанській та Ціпківській с/р.

Веприк: надісланий лист-рекомендація до СТОВ «Духова» із зазначеними заходами, які потрібно провести із сан очистки водонапірних веж.

Красна Лука: виготовляється проект по вул. Шевченка, Незалежності, Соборна в с. Хитці.

Книшівка: будуть придбані більш економні насоси для подачі води.

П.-Роменська: влаштовані крани для забору води для проб на всіх вежах.

Рашівка: виготовляється документація на реконструкцію вежі по вул. Учительській.

Станом на 31 травня лабораторний контроль якості питної води на відповідальність вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до питної води, призначеної для споживання людиною» проведено в усіх школах, де працюють дитячі табори. Із досліджених 32 проб по санітарно-хімічних показниках не відповідає нормативу: 23– 71,8 % по вмісту заліза, 7 проб по вмісту аміаку – 21,8 %; по мікробіологічних показниках із 32 проб не відповідає нормативу 9 – 34,4 %. Загальне мікробне забруднення – більше 100.

«Програми поводження з ТПВ»

1 165,2 тис грн. – субвенції сільських рад.

Незабаром на території ЦРЛ встановлять сміттєві баки роздільного збирання, а до 1 вересня вони з’являться й в усіх навчальних закладах району.

Продовжать роботу по створенню місцевої пожежної охорони

Вже діють: Рашівка, Лисівка та Харківці. Тож на апаратній нараді начальник ДСНС В. Губський повідомив про те, що планується об’єднання й інших сіл для створення МПО.

БМ

1 коментар до “Питна вода скоро буде на вагу золота

  1. с.Середняки. Вода проведённая людям по азбестовим трубам. И не кому нет дела.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...