Дрес-код: коса, вишиванка, вінок і… вуса

Красна Лука
Поділитися новиною

Красна ЛукаСаме так запрошували вбиратися гадячан на святкування Івана Купала – одного із найбільш древніх і містичних слов’янських свят, яке відзначають у ніч із 6 на 7 липня.

За традиціями цей день сповнений давніми українськими звичаями. І всі присутні на заході мали можливість достовірно переконатися у цьому, адже специфічна атмосфера свята була ніби перенесена через віки.

DSC 4222

Біля берега Псла, де розташувалася прикрашена різнотрав’ям і яскравими квітами сцена, до пізньої ночі лунала позитивна тематична музика.

 

 

 

DSC 4244 Святково та колоритно одягнені актори задали темп купальському дійству. Звісно, яке ж свято без головних обрядових атрибутів – Марени та Купала. Чарівні дівчата-україночки у пишних вінках із польових квітів створили образ Марени, прикрасивши вирубане дерево стрічками, квітами та вінками. А хлопці спорудили гарного парубка Купала.  І, як вимагала того традиція, Купала – у вогонь, а вінки – у воду.

 

 

 

 

DSC 4333Найяскравішим враженням від свята стало величезне яскраве вогнище, яке ще довго дарувало світло та тепло гостям.

 

 

 

Книшівка

 

 

 

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...