Яке взуття найзручніше і небезпечне для водіння

шьопки
Поділитися новиною

шьопкиІз приходом спекотної погоди  автолюбителі перейшли на відкрите і легке взуття, зокрема шльопанці і в’єтнамки. Але фахівці застерігають: воно може призвести до ДПТ. Тільки в одній Великобританії неправильний вибір взуття щорічно призводить до 1,4 мільйона аварій і небезпечних інцидентів. Найнебезпечнішим взуттям для водіння названі шльопанці, які можуть зісковзнути з ноги і потрапити під педалі. У деяких країнах водіям заборонено використовувати подібне взуття законодавчо: наприклад, у Франції за це можуть оштрафувати на 90 євро, а в Іспанії – на 200 євро. Згідно з дослідженнями, взуття, яке вільно сидить на нозі, збільшить загальний час гальмування в середньому на 0,13 секунди. Цього достатньо, щоб із 95 кілометрів на годину гальмівний шлях подовжився на 3,5 метра. Крім того, у шльопанцях перенесення ноги з газу на педаль гальма займає в два рази довше, ніж в іншому взутті, – близько 0,04 секунди.

Згідно з опитуванням Ford, 5,7 і 13,2 відсотка водіїв їздять за кермом босоніж і в капцях відповідно, а 32,9 відсотка респондентів вважають себе досить досвідченими, їм взагалі вид взуття не важливий. 48% вибирають кеди або кросівки.

У Великобританії Королівський автомобільний клуб рекомендує водіям вибирати не високе взуття з підошвою товщиною не більше 10 міліметрів, щоб не зачіпати сусідні педалі.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...