Сюрприз для гадячан – нова комунальна послуга. Як це буде?

сесія
Поділитися новиною

сесіяДруге пленарне засідання 21-ї сесії Гадяцької міської ради відбулося минулого четверга. На наше здивування, цього разу депутатський корпус майже не сварився, питань у порядку денному було небагато і більшість із них – земельні. Тож засідання минуло швидко і непомітно. Що цікавого обговорювали – читайте далі. 

«У липні ми закриємо усі дороги, що були заплановані»

Так висловився Володимир Нестеренко у обговоренні, що стосувалось питання «Про внесення змін та доповнень до Програми економічного та соціального розвитку міста Гадяча на 2017 рік».

Під час сесії було вирішено перерозподілити кошти: ті, що виділялись на ремонти доріг по

вул. Драгоманова,  Полтавська, С.Білохи, Набережна Псла, Дружби, Гетьманській, пл. Соборній, Набережна Грунь і Шевченка, забрали і передали на ремонт Лохвицької, Полтавської, Корзуна і Першотравневої.

Саме це й обурило депутатів. Мовляв, чому вулиці, які взагалі не ремонтувались, позбавляють навіть тих копійок, які нарешті виділили? Але міський голова запевнив усіх, що всі заплановані ремонти профінансують у повному обсязі вже наступного місяця.

Купуйте дорогі авто – наповнюйте міський бюджет!

Під час сесії депутатський корпус затвердив ставки транспортного, єдиного податків, а також податок на нерухоме майно.

Транспортний податок не змінився, його платники – фізичні та юридичні особи, у тому числі резиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно чинного законодавства власні легкові автомобілі. Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі до п’яти років та з середньою ринковою вартістю понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати (1 млн 200 тис. грн). Ставка податку на розрахунковий рік становитиме 25 тис. грн на кожен легковий автомобіль, який підлягає оподаткуванню. Даний податок буде сплачуватися до бюджету міста.

Єдиний податок по групах підприємницької діяльності, що здійснюються на умовах спрощеної системи оподаткування на 2018 рік:

1) для першої групи платників єдиного податку – у розмірі 10 відсотків від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом України «Про Державний бюджет України» на 1 січня 2018 року;

2) для другої групи платників єдиного податку – у розмірі 20 відсотків від мінімальної заробітної плати, установленої законом України «Про Державний бюджет України» на 1 січня 2018 року;

Розмір податку на нерухоме майно як для житлової, так і для нежитлової нерухомості: для фізичних осіб – 3,2 за 1 м2, для юридичних – 3,70 грн/1 м.

Як і раніше, податок не накладається, якщо квартира не більша за 60 м кв., а будинок – 120 м кв., у тому числі їх часток у разі одночасного перебування у власника платника податків квартири та житлового будинку на 180 кв. м. За кожен наступний квадратний метр доведеться сплатити.

«Кожен громадянин повинен сплачувати за вивіз і утилізацію ТПВ»

На останній сесії депутати проголосували за впровадження комунальної послуги за збір, перевезення та захоронення твердих побутових відходів по приватному сектору міста.

Поки що проект пілотний. Це значить, що два експериментальних місяці його оплачуватиме міська рада. Першими, на кому випробують проект, будуть мешканці мікрорайону Молодіжний. Саме там установлять 18 контейнерів для роздільного сміття. Із мешканцями мікрорайону укладатимуть договори. А контролювати роботу будуть громадські інспектори, яких наділять правом складати адміністративні протоколи за порушення.

Єдине, що залишилось не вирішеним, – це розмір тарифу за послуги. Озвучували орієнтовну суму 18 гривень з людини на місяць. Проте депутатський корпус цю суму не підтримав.

На цій, сподіваємось позитивній, ноті сесію закрили.

Оксана Кириченко, Олександр Товстий

 

Поблизу залізничної станції ТОВ «Ковчег агро» із Сум збирається будувати  перевантажувальний пункт для зерна. Тому для того, щоб товариство могло отримати містобудівні документи, сесією прийнято рішення про розробку детального плану території частини кварталу, обмеженого вулицями Вокзальна, Героїв Майдану та залізничним шляхом станції «Гадяч» у м. Гадяч. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...