Купити авто просто або Як Ярослав машину купував

або цю до ахверистки
Поділитися новиною

або цю до ахверисткиДо редакції звернувся Ярослав Рибалко і розповів свою життєву історію. В газеті він прочитав оголошення про продаж автомобіля. Зателефонував, домовився купувати ВАЗ 2115, приємний жіночий голос у  слухавці запевнив  у законності і запропонував приїхати укладати договір. Сумнівів із приводу цієї фірми у нього не виникло, адже його колега таким же способом і саме у цій фірмі нещодавно придбав собі автомобіль.

«Домовились на 7 грудня. Поїхав я у Полтаву разом із батьком.  Зустріла нас на порозі автосалону та ж дівчина, що і спілкувалася зі мною телефоном. Почала пропонувати «Ланоса» або ЗАЗ «Форза». Я відразу відмовився, бо вже налаштувався придбавати або десятку або 15-ку.

Продавець погодилась, повідомила, що на складах такі машини є, тільки потрібно забронювати. Бронь коштує  7800 грн. Написала вона на шматку паперу рахунок і сказала відразу оплатити. Я пішов у банк, заплатив. Повернувшись вона запропонувала обрати колір машини і підписати договір. Документи почитати вона мені не дала, тільки пальцем по  них водила  і показувала де підписати. Я помітив, що у договорі зазначена не десятка, а «Ланос». На запитання чому так вона відразу показала другий екземпляр, де вказане те авто, яке я хотів. Правда, вдома цього документа я вже не знайшов і коли вона його витягла я не знаю.

Моя заброньована 10-ка коштувала 130 тисяч гривень. На руках я мав більшу частину цієї суми. Продав старе авто,  а решту думав виплатити років за три.

Машину обіцяли дати вже на третій день. Я чекав-чекав, згодом прийшла платіжка на перший щомісячний платіж. Телефоную до неї, питаю що це? А вона каже платіть, бо як не платитимете, то машини не получите. Загалом, вона вміє гарно балакать, умовлять. 

Порадився із родиною – зійшлись на тому, що треба платити. На рахунок перевів 66 тисяч гривень.

Ще через час зателефонували із Сум – кажуть, що я вийшов на видачу машини і треба їхати до них.  Тільки кажуть, що машини досі немає. Від мене вимагали привезти трьох поручителів і доплатити різницю, бо мій «Ланос» подорожчав на 37 тисяч!

Тут я оторопів – кажу, який же «Ланос»? Я ж десятку забронював і гроші заплатив. А він мені каже, що такі машини вже років 4 як зняли із виробництва.

Після цього я ще кілька разів телефонував у Полтаву на фірму. Дівчина, яка мене приймала, відкручувалась як могла. А тоді сказала беріть «Форзу», але вона дорожча. Обіцяла оформити мінімальний кредит на 10 років…

Я не погодився. Пішов до адвоката. Просив розірвати договір, але мені сказали, що все складено вірно. Також вимагав повернути гроші. Вони кажуть, у договорі прописано, якби звернувся протягом двох тижнів із моменту підписання, то віддали б відразу. А так розділять на 28 платежів і повертатимуть протягом 2-х років.   

Тепер судимося. У мене доказів немає ніяких. Був один свідок – батько – і той помер, бо хвилювався дуже…» 

Близько 10 років тому в Україні почали працювати  компанії, які пропонували вигідні умови для придбання автомобілів в групах. Саме по такому принципу збирався купити собі автомобіль і наш герой.

Суть програми наступна: учасників формують в групи, в залежності від обраної моделі авто, і кожен учасник вносить періодичні платежі, за рахунок яких по черзі купуються автомобілі і розподіляються серед всіх учасників групи. Отримавши машину, учасник продовжує сплачувати платежі до повного погашення заборгованості.

Фірми, що працюють за таким принципом,  пропонують вигідні і, здавалось би, прозорі умови. Але, у той же час, серед безлічі таких компаній, відрізнити шахраїв майже неможливо. Зазвичай, щоб увійти у довіру і набрати собі коло потенційних покупців, подібні установи без проблем продають автомобіль покупцю з того чи іншого району. Позитивний розголос про те, як все просто і легко, поширюється, відповідно клієнтура збільшується. Так сталося і з Ярославом.

Вважаємо за потрібне повідомити всіх про подібні махінації. Шахрайство нині процвітає. Не дайте себе ошукати. 

«Базар Медіа в Україні»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...