Гуртожиток збираються приватизувати

гуртожиток
Поділитися новиною

гуртожитокЧетвер, 25 травня, вечір.

У дворі місцевого гуртожитку по вул. Полтавська, 17-а людно. Жителі юрбляться навколо столика, за яким сидить жінка і вносить паспортні дані людей із черги у список. У натовпі помічаємо мера міста у супроводі кількох депутатів міської ради, які спостерігають за зібранням з боку. Причина сходки  – жителі  гуртожитку бажають приватизувати кімнати, у яких вони проживають.

Ми вирішили дізнатись, до чого домовились і що далі буде?

Спершу ми звернулись до Артема Гусака (начальника КП «Гадяч-житло»), адже саме на балансі цієї організації знаходиться гуртожиток. Результатів сходки він нам не повідомив, бо на ній не був, але розповів, що мешканці гуртожитку є чи не найбільшими боржниками по сплаті за комунальні послуги –  лише по послугах, які надає КП «Гадяч-житло», заборгованість становить 96,2 тис. грн.      

Нам таки вдалося дізнатись, чим же закінчилось зібрання – жителям гуртожитку поставили певні умови, виконавши які їм дозволять приватизувати житло. Виявляється, будинок хоч і є комунальною власністю, але має статус «соціального». Тому, перш ніж дозволити приватизацію, потрібно змінити його статус. Саме це питання будуть обговорювати на найближчій сесії міської ради. Але це не єдина умова – мешканці повинні повністю покрити всю заборгованість за послуги і створити ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків).

Хід зборів занесений у протокол, із яким ознайомили всіх присутніх. Як далі відбуватимуться події, повідомимо вам згодом. 

Оксана Кириченко

До речі, у ході зібрання представники влади озвучували думку про те, що, можливо, приватизувати дозволять не всі кімнати в гуртожитку. Один поверх чи під’їзд (поки не вирішили) можуть залишити для тих міських родин, які потребують житла.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...