Пиляв акацію. Думав, що можна

дерево
Поділитися новиною

деревоОстаннім часом до редакції почастішали звернення про незаконне випилювання дерев на Підварку. У вівторок звернувся підварчанин і повідомив про те, що в районі міського водогону люди просто посеред дня нахабно випилюють акації. Ми завжди реагуємо на подібні випадки і, звісно, відразу ж поїхали на місце події. Там за роботою ми застали двох чоловіків, які спритно спилювали здорову квітучу акацію, деревину складали  в автомобіль. Вони стверджували, що все законно і нібито у замовника є дозволи на випилку. Невдовзі з’явився ініціатор спилювання.  Як виявилось, він вважав, що ті дерева вже старі і трухлі, та ще й нікому не потрібні, тому і взявся до «благородної» справи –  розчистити зарості. Вислухавши наші аргументи, чоловік зрозумів, що чинив незаконно і пообіцяв припинити протиправні дії.

P.S. Вдячні за вчасне інформування небайдужим  містянам. Саме завдяки вашій пильності можливо протидіяти правопорушенням. 

«БМ»

IMG 20170530 101007 копияПроцедура вирубування дерева у межах населеного пункту складна. Тут документом, який дозволяє правомірно спилювати чи зрубувати дерева, є відповідний ордер, що видається органом місцевого самоврядування, тобто міською чи сільською радою. Для видачі ордера спеціальна комісія, створена рішенням виконкому самоврядного органу і до складу якої обов’язково входять  представники Держекоінспекції, повинна скласти акт обстеження. В акті обов’язково вказується причини зрубування, а також вік дерева, місце його розташування, товщина стовбура біля кореневої шийки. Якщо є необхідність, то особа, яка спиляє дерево, повинна сплатити до бюджету відповідного органу самоврядування відновлену вартість дерева. Навіть якщо дерево росте за парканом приватного подвір’я, потрібно дотримуватися такої процедури.

Окрім цього, за незаконну порубку лісових масивів та посадок передбачена кримінальна відповідальність. І контролюють це питання правоохоронні органи. Тож якщо ви стали свідками подібних дій, не вагайтесь і відразу телефонуйте до Гадяцького відділу поліції. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...