«Прикордонникам усіх поколінь»

прикордонники
Поділитися новиною

прикордонникиУкраїнський народ може спати спокійно, адже наші прикордонники, не зважаючи на небезпеку та погодні умови, ризикуючи власним життям, і вдень, і вночі бережуть рубежі Батьківщини. Ще в часи Другої світової війни вони гідно тримали оборону перед ворогом, проявили мужність, сміливість та героїзм. А з початком АТО на наших прикордонників покладено ряд важливих завдань: захист зовнішніх кордонів від сусіднього агресора, протистояння незаконній міграції та торгівлі. За час бойових дій на сході України загинуло 67 прикордонників, шість вважаються зниклими безвісти. Кожного року ветерани прикордонних військ із неприхованим задоволенням та щирою радістю зустрічаються разом, але постійного місця зустрічі у них не було.

ПАМ. ЗНАК26 травня, напередодні свята, за ініціативи генерал-майора запасу Миколи Шаблія, уродженця с. Бобрик, та за сприяння сільської ради у селі  Бобрик урочисто відкрили пам’ятний знак «Прикордонникам всіх поколінь».

 

 

 

 

DSC 1611 копияНа відкриття прибули прикордонники не лише Полтавщини, а й сусідніх областей. Із сльозами на очах вони зустрічали один одного, згадували роки служби, своїх товаришів, ділилися спогадами. Із нагоди свята нагородили: медаллю «Захисник кордонів Вітчизни» Андрія Кононенка, пам’ятним орденом «За ратну службу на кордоні» Олександра Кісєльова, грамотою державної прикордонної служби Східного регіонального управління Миколу Шаблія, грамотами Державної прикордонної служби Північного регіонального управління Чернігівського прикордонного загону – Валерія Власенка, Олександра Лисюка, Валентина Єну, Миколу Кондратовича, Володимира Рубана, Петра Багнюка і Петра Максименка.

 

DSC 1626 копияХвилиною мовчання вшанували пам’ять прикордонників, які загинули, захищаючи країну в часи Другої світової війни, війни в Афганістані та під час проведення АТО.

Після урочистої церемонії відбувся святковий концерт і частування польовою кашею.

 

DSC 1700 копия

DSC 1665

DSC 1640 копия

LIVE OFFLINE
track image
Loading...