«Сидимо ми, як у Криму, – без води…»

вода римарівка
Поділитися новиною

вода римарівкаУ той час, як по району масштабно взялися за відновлення водопостачання,  у Римарівці  жителі кількох вулиць уже майже два місяці сидять без краплі води. І не факт, що вона у них з’явиться найближчим часом.

До редакції за допомогою звернувся Володимир Тригубенко, який мешкає в одному з будинків по вулиці Новоселівка.

«У нас в селі побудовано 40 колгоспних будиночків, один із них – мій. Знаю точно, що будівництво водонапірної вежі і водогону було включено у вартість кожного будинку, який я 10 років відробляв. А тепер зіштовхнувся із такою проблемою:  зимою хоч трохи вода була, а зараз взагалі немає. Кран відкриєш – тільки шумить. Раніше також були проблеми із водопостачанням, але не настільки ж!  

Зараз ми у сусідів воду просимо і за користування водопроводом також платимо!

Уже звертались і до сільського голови, але толку немає. Каже: «щось рішимо», а коли – ніхто не знає! То й сидимо ми, як у Криму, – без води…»

Володимир Тригубенко показав нам звернення, яке направляв до сільського голови, і отриману відповідь на нього.  На прохання відновити водопостачання виконавчий комітет Римарівської сільради повідомляє, що: «вартість свердловини та водонапірні вежі не могла входити до вартості будинків, про що свідчать договори купівлі-продажу будинків по вул. Новоселівка, Молодіжна, Соборна. Свердловини та водонапірні вежі являлись власністю колишнього СТОВ «Україна» до визначення його банкрутом 25.01.2005 р. У порядку, затвердженому постановою КМУ  від 13.08. 2003 р., внутрішньогосподарські шляхи та гідротехнічні споруди передалися у відання відповідних місцевих рад».

Також у відповіді йдеться про те, що лабораторними дослідженнями визнано воду у колодязях по селу такою, яка не відповідає нормам і заборонена до вживання. Відповідно питання водопостачання всього населення села поставлено на контроль сільради і буде негайно вирішуватись.

IMG 20170506 092416 копияУже через кілька днів після візиту Володимира Тригубенка до редакції у селі відбулася сходка користувачів водопостачання від свердловини по вулиці Новоселівка, на якій мали вирішити, що ж таки робити із проблемою.  

Людей зібралось чимало, був присутній і сільський голова. Близько години жителі села дискутували, та так і не змогли вирішити, чому немає води і хто у цьому винен. Була пропозиція будувати нову окрему лінію, саме для тієї вулиці, де вода відсутня. Але, зі слів сільського голови, це буде надто дорого (1 км лінії сьогодні коштує 250 тис. грн, а річний бюджет сільради – 2 млн грн), і до того ж самі люди будуть проти цього, адже новий водопровід доведеться прокладати через уже засаджені городи.   

Після довгої суперечки сільський голова зібрав усі раціональні пропозиції і думки в купу і оголосив подальші дії, які, на його думку, допоможуть відновити нормальну подачу води.

Отже, виявляється, водопроводом у Римарівці користуються безконтрольно. Про це свідчить відсутність договорів на водопостачання і небажання жителів встановлювати водяні лічильники. А також сам сільський голова зізнався, що є такі жителі, які самостійно «врізались» у мережу і, відповідно, не платять жодної копійки за користування водою. Тому сходкою водокористувачів вирішено: створити комісію, яка проінспектує кожен двір у селі і подивиться, хто і як використовує цінний ресурс.  Усі самовільні «врізки» після інспекції будуть ліквідовані. Окрім цього, до кінця року всі жителі села зобов’язані встановити лічильники води.

IMG 20170506 094122 копияПоки комісія інспектуватиме водокористувачів, сільська рада займатиметься ремонтом існуючої свердловини. Незабаром старі водонапірні вежі приберуть і встановлять одну нову, 25-кубову, щоправда,, невідомо, чи  це допоможе . 

Олександр Товстий, Оксана Кириченко  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...