Спочатку ТО – потім гроші!

газ ТО
Поділитися новиною

газ ТОГазовики стверджують, що вартість технічного обслуговування буде залежати від об’єму роботи, а саме: протяжності газопроводів, кількості газових приладів, їх типу та періоду обслуговування, що визначаються у додатках до договорів. Ці договори активно пропонують населенню укладати, але детальної інформації про саме обслуговування, окрім ціни і періодичності його проведення, повідомляти не поспішають.

Тому нижче наводимо розцінки за послуги і конкретний перелік того, що повинні виконати вам за ваші ж гроші. Ваше завдання як споживачів — проконтролювати, щоб зазначені й оплачені роботи були повністю виконані. І тільки після цього підписуйте акт.

ТО ГАЗОВОЇ ПЛИТИ (51,37грн) РАЗ НА ТРИ РОКИ: перевірити відповідність приміщення, установки і кріплення плити вимогам проекту і діючим нормативним актам. Перевірити діаметри отворів сопел пальників. Перевірити щільність кранової групи і всіх трубопроводів, стан духової шафи і щільність закриття дверцят. Перевірити автоматику плити. Провести інструктаж абонента і зробити запис в абонентській книжці або журналі.

ТО ПРОТОЧНОГО ВОДОНАГРІВАЧА (78,29 грн)1 РАЗ НА РІК: перевірити відповідність приміщення, установки і кріплення водонагрівача, правильність підключення і монтаж димовідвідних труб вимогам проекту і діючим нормативним актам. Перевірити наявність тяги в димовому і вентиляційному каналах. Перевірити щільність кранової групи і всіх трубопроводів. Перевірити стан пальника і калорифера. Перевірити справність автоматики. Перевірити роботу водонагрівача на різних режимах. Провести інструктаж абонента і зробити запис в абонентській книжці або журналі.

ТО ГАЗОВОГО ОПАЛЮВАЛЬНОГО КОТЛА(128,42 грн) 1 РАЗ НА РІК: перевірити відповідність приміщення, установки, правильність підключення і монтаж димовідвідних труб вимогам проекту і діючим нормативним актам. Перевірити щільність кранової групи і всіх трубопроводів. Перевірити справність автоматики Перевірити тягу в димових та вентиляційних каналах. Провести інструктаж абонента і зробити запис в абонентській книжці або журналі.

ТО КОНВЕКТОРА ГАЗОВОГО (55,20 грн) 1 РАЗ НА РІК: перевірити відповідність приміщення, установлення конвектора вимогам проекту і діючим нормативним актам, прокладки газопроводів, наявність тяги в димовому та вентиляційному каналах, кріплення конвектора, стан пальників і пальникових насадок. Перевірити роботу автоматики. Провести інструктаж абонента і зробити запис в абонентській книжці або журналі.

ТО ОПАЛЮВАЛЬНОЇ ПЕЧІ (53,96 ГРН) 1 РАЗ НА РІК: перевірити відповідність приміщення, установки вимогам проекту і діючим нормативним актам. Перевірити щільність кранової групи і всіх трубопроводів. Перевірити зовнішнім оглядом стан печі з метою виявлення несправностей, щілин у кладці тощо. Перевірити наявність тяги. Перевірити справність автоматики. Провести інструктаж абонента і зробити запис в абонентській книжці або журналі.

ТО ГАЗОПРОВОДУ перевірка щільності фланцевих, різьбових з’єднань та зварних стиків (130,67грн) 1 РАЗ НА РІК: обійти надземний газопровід із метою виявлення провисання труб, відсутності кріплення, наявності примикання електропроводів. Перевірити цілісність вимикаючих пристроїв (засувок, кранів, ізолюючих фланців) За допомогою приладів перевірити наявність витоків газу у вимикаючих пристроях та в різьбових фланцевих з’єднаннях та газопроводах. Перевірити щільність фланцевих, різьбових з’єднань обмилюванням або приладом.

Якщо газові прилади або арматура газопроводу знаходяться в аварійному стані, який неможливо усунути на місці, або подальша експлуатація приладу може загрожувати життю людей, слюсар зобов’язаний, після узгодження з майстром, відключити газовий прилад з установленням заглушки на крані перед приладом і скласти відповідний акт.

«БМ»

Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...