Кримінальні справи, ДТП, бійки, крадіжки

поліція конференція
Поділитися новиною

поліція конференціяЦе та інше обговорювали 5 травня на прес-конференції, куди начальник поліції Віталій Браславець зібрав представників місцевих ЗМІ.

Аварія

Що трапилася у Великобагачанському районі 29 квітня за участі працівників поліції, викликала неабиякий резонанс. Інформація про те, що обидва працівники поліції були  не при виконанні службових обов’язків, підтвердилася. Працівники поліції проявили недисциплінованість в тому плані, що вони виїхали за межі району, не проінформувавши про це керівництво. У результаті ДТП один загинув, другий отримав тілесні ушкодження і зараз перебуває в реанімації  Великобагачанської ЦРЛ. Саме він повідомив, що віз загиблого у Хорольський район до народного цілителя лікувати спину. У  загиблого залишилися дружина і малолітня дитина. Керівництвом області було призначено службове розслідування для з’ясування всіх обставин та причини трагедії. У працівника поліції, який був за кермом, у крові виявлено алкоголь. По даному факту відкрите кримінальне впровадження за ст.286 ч.2 ККУ «Порушення правил дорожнього руху, експлуатації транспортного засобу, що спричинило смерть», яка передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Бійки

Біля «Лотомаркету», що знаходиться по вул. Гетьманська, двоє немісцевих отримали тілесні ушкодження від групи місцевих. Агресивні дії 11 чоловік викликало те, що один із потерпілих рукою вдарив у вікно закладу, де вони відпочивали. Після побиття потерпілий  потрапив до лікарні із важкими тілесними ушкодженнями. Група осіб, причетних до бійки, ідентифікована завдяки вилученим відеозаписам реєстратора із «Лотомаркету». По даному факту відкрите кримінальне впровадження за ст.121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження», ведуться слідчі дії. У зв’язку із значною кількістю необхідних обшуків помешкань підозрюваних осіб  було залучено працівників карного розшуку та спецпідрозділ «КОРД». Під час обшуків вилучили одяг для проведення експертизи.

Ще одна бійка днями сталася у с. П.-Роменська поблизу кафе. Один із потерпілих навіть звернувся із заявою до поліції, було відкрите кримінальне впровадження, але згодом він відмовився від звинувачень, інші потерпілі навіть не зверталися. Ці обставини потребували закриття даної справи, але працівниками поліції вона була перекваліфікована на хуліганство. Ведуться слідчі дії, завдяки відеозаписам установлюються причетні особи.

Крадіжки

Двоє місцевих жителів скоїли крадіжку 54 листів шиферу із недіючого дитсадка в с. Плішивець, майно вилучене. По гарячих слідах у цьому ж селі була розкрита крадіжка плуга із с/г підприємства.

У кінці квітня місцевий житель у своїй квартирі застав сусіда і зразу ж викликав поліцію. Вдалося з’ясувати, що до цієї квартири ще з минулого року він навідувався не раз, на викрадені кошти купив собі мобільний телефон. Провівши обшук помешкання злочинця, працівникам поліції вдалося розкрити інші злочини: була виявлена значна кількість електроприладів, викрадених із підвалу багатоповерхового будинку.

У районі сіл Біленченківка, Рашівка, Сари відбувся ряд крадіжок: були викрадені гербіциди, дизельне паливо із господарчих споруд фермера, вулики із бджолосім’ями у с. Островерхівка та електроінструменти із приватних садиб на значну суму. У ході оперативних заходів було виявлено, що до цього причетні двоє місцевих жителів. Було проведено обшук за місцем їхнього проживання, викрадене майно вилучене і буде повернене господарям. Доведена їхня причетність до шести крадіжок на загальну суму 100 тис. грн.

У Гадячі в цьому місяці сталося 3 квартирних крадіжки, на жаль, вони й досі не розкриті, але завдяки записам влаштованих камер підозрювані особи будуть установлені.

Незаконне заволодіння  транспортними засобами

У поточному році таких випадків зареєстровано 6, в основному було викрадено скутери та мотоцикли.

Шахрайство

А найбільш резонансним став випадок шахрайства з продажу бджіл. Двоє мешканців Криворізького району взяли кредит на суму 40 тис. грн на придбання 40 вуликів із бджолосім’ями  та попередньо перерахували гроші на картку продавця з Гадяча. Потерпілі приїхали за вказаною адресою, щоб забрати товар, але це виявився гуртожиток. На даний момент ведуться слідчі дії. 

Наркотики

У цьому році вже зареєстровано 4 факти збуту наркотичних засобів та 18 – зберігання у великих розмірах.

БМ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...