Землі продовжують забруднювати. Реакції – нуль?

IMG 20170317 074716
Поділитися новиною

IMG 20170317 074716Кілька тижнів поспіль колектив редакції тижневика намагається звернути увагу на масштабну проблему, яка, ймовірно, може призвести до непоправних наслідків.

Нагадаємо, працівник 72-ої дизельної бурової, яка знаходиться у Красній Луці (детально про це у №13 «БМ»), розповів про те, що із сусіднього району почали возити відходи буріння і безперешкодно зливати у гадяцькі землі.

Певний час відео, яке він самостійно зняв на буровій і  надав нам, було оприлюднене в мережі Інтернет і соцмережах. Проте, на наше здивування, жодної реакції на це зі сторони влади не було. Щоправда невдовзі із нами зв’язались журналісти телеканалу «Інтер», які, дізнавшись про те, що відбувається у нас, приїхали і відзняли про це сюжет. Краснолучан показали на всю країну. Жителі села скаржились на жахливий стан води у колодязях і стверджували, що причиною цього є постійні викиди відходів буріння у землі.

Відразу після масштабного оприлюднення проблеми із достовірних джерел ми дізналися, що голова Краснолуцької сільської ради збирається направляти на проблемну бурову комісію, яка б зафіксувала порушення і вжила якісь дії.

РоманенкоЧи дійсно таке було і які висновки візиту комісії, ми запитали у Віктора Романенка. Як виявилось, про те, що відбувається на землях підшефної йому сільради, він дізнався із… Інтернету. І, на жаль, жодних заходів він і досі не вжив. І навіть зізнався, що не уявляє, яку комісію туди можна відправити. Наостанок пообіцяв подумати над цим і повідомляти нас про будь-яку інформацію, пов’язану із цим питанням. 

Як далі відбуватимуться події, ми обов’язково повідомлятимемо вам на сторінках нашого тижневика. 

 

P.S. Якось дивно виходить. Проблема не менш важлива, ніж хитцівський смітник. Проте чомусь самі жителі села, які є свідками екологічного лиха, не поспішають бити на сполох…

Оксана Кириченко 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...