З любов’ю до пісні

фото 2
Поділитися новиною

фото 2«Піднімемо Україну разом» – під таким гаслом відбувся на початку квітня творчий звіт учасників художньої самодіяльності села  Великі Будища.

Сяяла сільська сцена різнобарвними ліхтарями і розмаїттям сценічних костюмів, придбаних нещодавно в сільський клуб. Зал зустрів глядачів новенькими театральними кріслами, також закупленими напередодні, захоплюючими виставками майстринь села. І ось уже зі сцени лунало багатоголосся сільського аматорського хору (до речі, хор існує вже багато років), який з любов’ю до рідної країни, рідної землі, виконав пісні: «Моя Україна!» та «З Полтавського краю». Звучала самобутня українська пісня у виконанні жіночого ансамблю «Джерело» та гурту «Надвечір’я», милував око танок у виконанні учнів школи, а ще гумор вірші, пісні. Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх загиблих Гадяччини, зокрема, нашого односельця Миколу Прудія, який одним із перших загинув на Сході.

Дуже приємно було чути, як глядачі реагували на виступи словами «браво», «молодці». За майстерність виконання та любов до рідного краю, підняття культури села слова вдячності працівникам СБК, учасникам художньої самодіяльності, сільському голові Т. Іщенко, яка багато уваги приділяє культурі, сільським депутатам, від журі прозвучали з вуст Л. Труш, начальника відділу культури Гадяцької райдержадміністрації.

Безперечно, творчість самодіяльних митців завжди тішить непідробною щирістю та невимушеністю. Усі ці люди щоденно своєю сумлінною працею, любов’ю до пісні збагачують та звеличують нашу культурну спадщину, рідне село, Україну.

А. Дмитренко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...