ЩИРІ ВІТАННЯ ТАЛАНОВИТИМ ПЕРЕМОЖЦЯМ КОНКУРСУ «СВІТ ДИТЯЧОЇ ПИСАНКИ»!

Konkurs pusankarstva 2017 peremozhtsi 2
Поділитися новиною

Konkurs pusankarstva 2017 peremozhtsi 2«Мир Україні», «Калинові віти», «Великодній оберіг», «Сонячна галявина», «Веселковий диво-край», «Кольорова феєрія крапанки», «Великдень – свято душі»… Ці чудові назви обрали для своїх творчих робіт юні писанкарі Полтавщини!

Konkurs pusankarstva 2017 peremozhtsiПідтримка талантів завжди є важливим завданням. Особливо в дитячій художній творчості, що розвиває  українське  писанкарство. «Дивовижне надбання наших пращурів має розвиватися та жити!»  –  під таким гаслом  уже третій рік поспіль проходить у Гадяцькому та Зіньківському районах на Полтавщині творчий конкурс «Світ дитячої писанки». Цього разу організаторам вдалося залучити до процесу створення писанок широке коло дітей різного віку.  І щоразу учасники виявляють нові таланти, майстерно розмальовуючи великодні яйця в різній техніці, вивчають нові методи відтворення великодніх образів. Дивовижно, що в часи високих технологій стільки зацікавлених маленьких українців роблять писанки, закодовуючи у візерунках мрії та бажання миру, добра, як колись це робили їхні діди-прадіди.

Ми добре знаємо, що виховувати юного громадянина держави означає не лише забезпечити освіту, розповідати ­легендарну історію краю, аби наші діти шанували культуру, знали традиції та звичаї народу. Важливо виховувати зростаюче покоління обізнаним і талановитим, із почуттям поваги до національної культурної спадщини. Саме з такою метою проводиться для дітей Гадяцького та Зіньківського районів масштабний творчий конкурс «Світ дитячої писанки», який організовує ТОВ «СП «АГРО-КА ПОЛТАВА» за підтримки Всеукраїнського благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» та очільників дитячих навчально-виховних закладів районів. Минулого разу до складу журі увійшли досвідчені експерти відомого в світі Музею Писанки при Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського.

Розпочатий у березні конкурс писанкарства за невеликий час зібрав чимало дитячих творів. За підсумками роботи експертного журі було обрано переможців. Фінал конкурсу «Світ дитячої писанки» відбувся 11 квітня 2017 р. Святкові церемонії нагородження проходили в кожному дитячому закладі, де навчаються юні талановиті переможці та учасники. Представники організаторів конкурсу – Фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» та  ТОВ «СП «АГРО-КА ПОЛТАВА» – завітали з нагородами до дитячих закладів. Цього дня відзнаки отримали вихованці 9 місцевих шкіл та садочків у селах Велика Павлівка, Бобрівник, Краснознаменка, Пирки, Сергіївка, Тарасівка. За умовами творчого конкурсу, участь брали діти від 5 до 16 років за трьома віковими групами. Писанки на конкурс мали бути розписані традиційними великодніми символами та орнаментами, як сучасними, так і прадавніми. Журі конкурсу ретельно оцінювало кожний витвір за такими критеріями, як глибина знання традицій, вміння за допомогою графічних символів розкрити тему та створити гармонійну композицію, технічність виконання роботи.  

Весняний конкурс писанкарства «Світ дитячої писанки» щедро відзначив усіх юних учасників: дошкільнята та школярі отримали почесні грамоти та улюблені солодощі з іграшками, а переможців-писанкарів нагородили дипломами та цінними подарунками. Велику подяку організатори висловили також і педагогічним колективам дитячих закладів, батькам, наставникам юних писанкарів Бобрівницького ДНЗ «Сонечко», Бобрівницької ЗОШ, Великопавлівського ДНЗ «Берізка», Великопавлівської ЗОШ, Пирківського ДНЗ «Світанок», Сергіївської ЗОШ, Середняківської ЗОШ, Тарасівського ДНЗ «Світанок», Тарасівської ЗОШ.

Славимо  юних переможців конкурсу «Світ дитячої писанки»-2017 на Полтавщині:

 

І вікова група

(учасники віком від 5 до 7 років):

І місце – Юхименко Поліна (7 р.),

Бобрівницька ЗОШ.

ІІ місце – Сліпуха Денис (6 р.),

Тарасівська ЗОШ.

ІІІ місце – Дахно Роман (7 р.),

Бобрівницька ЗОШ.

ІІІ місце – Фалько Дарія (5 р.),

Пирківський ДНЗ «Світанок».

ІІІ місце – Швець Альона (6 р.),

Великопавлівська ЗОШ.

ІІІ місце – Шевченко Анастасія (5 р.), Бобрівницький ДНЗ «Сонечко».

ІІІ місце – Тимошенко Ангеліна (6 р.), Сергіївська ЗОШ.

ІІ вікова група

(учасники віком від 8 до 12 років):

І місце – Яреха Анастасія (11 р.), Великопавлівська ЗОШ.

ІІ місце – Сухорада Анна (8 р.),

Бобрівницька ЗОШ.

ІІ місце – Фесун Ростислав (9 р.),

Тарасівська ЗОШ.

ІІ місце – Дроб`язко Анастасія (8 р.), Тарасівська ЗОШ.

ІІ місце – Хабалова Анастасія (11 р.), Бобрівницька ЗОШ.

ІІІ місце – Деркач Анжела (8 р.),

Тарасівська ЗОШ.

ІІІ вікова група

(учасники віком від 13 до 16 років):

І місце – Лисенко Оксана (14 р.), Великопавлівська ЗОШ.

ІІ місце – Процик Анжела (13 р.), Великопавлівська ЗОШ.

Вітаємо переможців конкурсу писанкарства «Світ дитячої писанки» із визначними досягненнями та дякуємо батькам і вчителям за підтримку та сприяння!

 

 Редакція «Базар Медіа»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...