Готуємо на Великдень

паштет
Поділитися новиною

 

паштетПаштет із коньяком

Інгредієнти: куряча печінка – 250 г, молоко – 30 г, масло вершкове – 70 г, яйце – 1 шт., сіль – 1,5 ч.л. з гіркою, перець, хмелі-сунелі – 1 ч.л., зубчик часнику, коньяк – 1 ст.л.

Готувати легко, бо паштет мелеться сирим і запікається, а не змелюється вже готовим. Отже, у чашу блендера кладемо усі складники з переліку. Масло має бути розтоплене і в блендер кладемо його половину. Коньяк — за бажанням (в оригіналі рецепту був ром), хмелі-сунелі також можна замінити вашими улюбленими травами. І все це змелюємо блендером до однорідності. Не хвилюйтесь, що «фарш» геть ріденький, як тісто на млинці. Розливаємо по невеликих формочках, в яких він буде запікатись. Ставимо їх в більшу форму, і наливаємо туди кип’ятку, щоб наші формочки до половини були у воді, і відправляємо на 20-25 хв. у духовку при 160℃. Коли паштет спечеться, поливаємо його рештками розтопленого масла, даємо вихолонути і ставимо в холодильник.

салатСалат із сиру-«косички» і помідорів

Інгредієнти: сир-«косичка» – 1 шт., помідори – 4-5 шт., майонез, грінки з білого хліба, часник. Розраховано на 4 порції.

 

Пиріжки  «Лінива дружина»

пиріжки

Інгредієнти: багет – 1 шт., шампіньйони – 200 г, сир – 100 г, сметана – 3 ст.л., цибуля – 1 шт.,  зубчик часнику, олія – 50 г, сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування:

Нарізаємо багет шириною 5-7 см, із кожного шматочка виймаємо м’якуш, але так, щоб залишилось денце. Готуємо начинку: дрібно нарізаємо гриби, цибулину, часник і обсмажуємо, за 5 хвилин до закінчення додаємо сметану і спеції (перець, сіль). Підготовлені шматочки багета складаємо у форму для випікання, кожен заповнюємо начинкою, зверху присипаємо тертим сиром. Запікаємо 10 хвилин, поки сир розплавиться.

мясоСвинина в пиві з ананасами

Вам знадобиться: 2 кг свинини, 2 склянки світлого пива, 300 г консервованого ананаса (кільцями), 3 ст.л. топленого вершкового масла, 1 ч.л. цукру, 1 ст.л. борошна, 1 ч.л. меленого імбиру, 1 ч.л. гвоздики, 2 ч.л. спецій для м’яса, сіль за смаком.

Спосіб приготування:

М’ясо промийте, просушіть і покладіть у каструлю. Залийте м’ясо пивом, додайте половину спецій і посоліть. На великому вогні доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і тушкуйте на повільному вогні під кришкою протягом 1 години. Слідкуйте, щоб не підгоріло, при необхідності долийте трохи води. Вийміть м’ясо з каструлі і дайте йому трохи охолонути. На поверхні м’яса зробіть акуратні надрізи у вигляді ромбів. У кожен ромб застроміть гвоздику. Загорніть м’ясо у фольгу. Запікайте у духовці протягом 30-40 хвилин при 180°С. Тим часом приготуйте соус: на вершковому маслі обсмажте борошно до золотистого кольору. Потім додайте цукор, ананаси, імбир, решту спецій для м’яса і трохи солі. Налийте сік із ананасів (не більше півсклянки) і кип’ятіть ще 10 хвилин. Із запеченого м’яса зніміть фольгу, полийте соусом і викладіть зверху шматочки ананаса. Запікайте в духовці ще 20 хвилин.

Смачного!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...