Юні техніки

А.Пляшник і його вихованці
Поділитися новиною

А.Пляшник і його вихованціОдна із основних умов розвитку творчих здібностей дітей – організація їхнього дозвілля. Важливу роль відіграє гурткова робота, завдяки їй діти мають змогу визначитися із своїми можливостями та обрати майбутню професію. Радує те, що Гадяцький БДЮТ має широку мережу науково-технічних, туристсько-краєзнавчих, художньо-естетичних, еколого-натуралістичних, спортивних гуртків, які розвивають наших дітей. Але світ змінюється, зараз усе стає технічно залежним,  і тому слід відкривати більш сучасні гуртки – конструювання та ракетомоделювання. Прикладом  такого сучасного гуртка є  «Судне моделювання»,  створене на базі Березоволуцької школи в 2013 році. Уже 2 роки має іншу назву: «Авіамоделювання та авіамодельного спорту», керівник Анатолій Пляшник.

Авіамодельний спорт – це технічний вид спорту, де учасники змагаються в конструюванні і виготовленні літаючих збірних моделей літаків та планерів, в управлінні ними в польотах на дальність. Авіамоделювання – ступінь оволодіння авіаційною технікою. Щоб побудувати літаючу модель, потрібні певні знання та навички, які й одержують на заняттях гуртка.

Гурток зараз відвідують 12 учнів 5-11 класів у позаурочний час. У минулому році працювали над виготовленням паперових літаючих моделей, повітряних зміїв, планерів із стельової плитки. А в цьому році продовжили роботу, але почали виготовляти планери, більші за розміром, та схематичні моделі з дерева класу вільнолітаючих. Усі моделі виготовляються за ескізами та кресленнями. Діти, під керівництвом Анатолія Пляшника, перед початком роботи над моделлю ознайомлюються з конструкцією літального апарата, його аеродинамічними характеристиками та визначають кількість потрібних деталей. Учаться читати креслення, складати їх, що в свою чергу розвиває просторову уяву та творче мислення, розбиратися у конструкціях літаючих апаратів, аеродинаміці, механіці, знайомляться з основними напрямами розвитку сучасної авіаційної техніки, освоюють технологію виготовлення моделей. Важливе місце у практичній роботі гуртка  належить льотним випробуванням моделей, тренувальним запускам та участі у змаганнях, які стимулюють вихованців до більш активної діяльності. Зараз керівник із своїми вихованцями готуються до змагань по виготовленню нових планерів, які відбудуться  наприкінці травня.

Світлана Рожі

Підпис під фото:

А. Пляшник і його вихованці

LIVE OFFLINE
track image
Loading...