«Якщо Губський піде на підвищення, нам – алєс!»

апаратна
Поділитися новиною

апаратна28 березня в РДА під головуванням Сергія Бондаренка відбулась апаратна нарада. Про найважливіше – далі по-порядку.

Традиційно – про призов на строкову службу

Микола Овчаренко (районний військовий комісар) повідомив, що сільські ради погано оповіщають населення – найгірше Розбишівська (із 22 призовників жоден не з’явився), Ручківська (із 7 не з᾿явився жоден) і Соснівська (із 12 призовників на медкомісію не прибуло жодного).  Запитували у начальників військово-облікового столу кожної сільради причини, але зрозумілого пояснення так і не почули. Районний комісар вважає це саботажем або ж простим панібратством. А надалі обіцяє передавати матеріали про це в СБУ. 

Постановка на військовий облік у районі також не у кращому стані. Найкраще виконують завдання Гречанівська сільрада – 38%, Краснолуцька – 33%, Малопобиванська – 52%, Римарівська – 49% і Середняківська – 52%.

Проте, є й аутсайдери – це Розбишівка (8%), Ручківська (10%) сільради і Сергіївська (10%) ОТГ.  

Селам час оновити містобудівну документацію

Тетяна Нестеренко (завідувач сектору містобудування, архітектури, ЖКГ і будівництва) розповіла, що вся містобудівна документація у районі вже дуже застаріла і давно не відповідає дійсності. І нині, особливо коли часто виникають питання по виділенню ділянок для учасників АТО, настав час її оновити.

Тетяна Володимирівна детально пояснила головам сільських рад усі умови і нюанси для розроблення нового генплану. А також розрахувала приблизну кошторисну вартість для кожної сільської ради. Чим більший населений пункт і кількість населення у ньому, тим більша вартість генплану. 

Сьогодні оновленням генерального плану займається лише Сергіївська ОТГ. 

Питання, які найбільше турбують суспільство

Про це розповідав голова райради Володимир Нікітенко. Спочатку він проаналізував  роботу Василя Губського (начальника ДСНС).

«Якщо Губський піде на підвищення, нам – алєс!» – сказав Володимир Павлович. А все тому, що кількість пожеж у районі катастрофічно росте. І якщо рятувальна служба залишиться без такого хорошого керівника, невідомо, що буде далі. 

А потім зачитав сільським головам кілька статей Кодексу «Про адміністративні правопорушення», зокрема про забруднення сільськогосподарських земель і повітря, та зауважив, що за приховування відомостей про такі забруднення передбачена відповідальність не лише у вигляді штрафу чи заборони займати посади, а й інколи позбавлення волі.

Підсумував: «Це всім потрібно знати». Тільки чомусь у ході лекції посадовець забув згадати про те, на чиїх землях розташована дизельна бурова, яка ще й як забруднює не тільки повітря, а й землю (детальніше про це на стор.7)…

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...