Початок весняно-польових робіт

i
Поділитися новиною

iЦьогорічна весна розпочалася приємним –озимі перезимували на всіх площах і пересів їх не планується. У деяких господарствах для вчасного початку польових робіт перешкоджає незібраний урожай кукурудзи. Але є й підприємства, які з 9 березня почали боронувати ріллю та підживлювати багаторічні трави, це: АТ «Гадяцьке бурякогосподарство» (с.Мартинівка), СТОВ ім.Духова (с.Веприк), виробничий підрозділ ВП АФ ім.Шевченка (с.Лютенька).

Надалі планується підживлення вже по вегетуючих рослинах. За словами керівника відділу АПК Сергія Паниці, уже підживлено багаторічних рослин близько 3000 га, що складає 25%, озимих зернових – 864 га, що становить 30%.

У районі також розпочалися роботи по закриттю вологи (оброблено більше 5000 га), весняної культивації. А в одному із фермерських господарств посіяно перші 10 га ячменю. Після весняної обробки землі у Лютеньці планується посіяти 1000 га цукрового буряка. На корми із однорічних рослин планується засіяти 929 га землі. А 1500 га займатимуть ячмінь, пшениця, овес, горох. Фермери сподіваються на те, що погодні умови в цьому році сприятимуть гарномуврожаю.

Світлана Рожі

LIVE OFFLINE
track image
Loading...