«Украв я у нього, а він у мене…пасажира!»

автобуси
Поділитися новиною

автобусиВідразу після виходу попереднього номера тижневика не забарилась і реакція на одну із публікацій, а саме: «У Гадячі палять автобуси і залякують перевізників – злочинність пішла на спад» (http://bazarmedia.info/novini/podjii/3885-u-gadyachi-palyat-avtobusi-i-zalyakuyut-pereviznikiv-a-zlochinnist-pishla-na-spad). До редакції особисто прийшли головні герої відеозапису, описаного в статті – Тарас Солдатов та Іван Сало. Обоє стверджували, що інформація, подана у публікації, не правдива і не відповідає подіям, які відбувались насправді.

Натомість вони розповіли нам своє бачення конфлікту і попросили висвітлити їхню думку на сторінках нашого тижневика.

Тому далі переповідаємо вам іншу версію історії.

Ще із 2001 року між місцевими перевізниками існує конфлікт, як пояснюють вони його самі, «украв я у нього, а він у мене…пасажира!» Відтоді час від часу між бізнес-конкурентами виникають сварки, про які ніхто б, можливо, і не дізнався, якби не оприлюднене відео і хвиля обурення.

На записі чітко видно, що автомобіль, власником якого є Іван Сало, стоїть серед дороги і заважає руху маршрутки «Київ – Охтирка». Пасажири маршрутки кажуть, що це авто спинилось навмисно, а Іван Сало стверджує, що зупиняти, а тим паче когось залякувати вони із Тарасом Солдатовим не збирались. Каже, що дійсно його «Рено Трафік» стало посеред дороги через несправність, усунувши яку, вони звільнили дорогу і відразу поїхали із місця події.

Аналізуючи далі відео, також не зовсім зрозуміло, чому водій охтирської маршрутки, рухаючись «гадяцькою» горою, не поїхав прямо, старим мостом через Псьол, як мало б бути, а звернув на новий міст. До того ж, сьогодні достеменно невідомо, хто саме знімав це відео і звідки воно опинилось  у Віктора Клітинського, який і надав нам його для оприлюднення.  

Натомість Тарас Солдатов та Іван Сало звинуватили Віктора Клітинського у неправомірних діях, вчинених по відношенню до них. Виявляється, у той же день, коли відбувся підпал автобуса підприємця, Іван Сало звернувся до правоохоронців і заявив, що Віктор Клітинський, погрожуючи зброєю, викрав його авто. Проте невдовзі заяву забрав, бо правоохоронці порадили вирішити все мировою. Викрадене авто йому повернули, на тому все й закінчилось.

А от історія Тараса Солдатова тільки почалась. Того ж дня, коли він звернувся із коментарями до редакції, у його особистому мікроавтобусі хтось прострелив лобове скло. Він викликав правоохоронців і написав заяву у поліцію. Тарас пов’язує останні події між собою і підозрює ту ж особу, із якою давно конфліктує.

Загалом, дуже заплутана історія. І правоохоронні органи можна зрозуміти – вони прагнуть вирішити цю проблему мирним шляхом. Але якщо протягом 16 років «війна» не лише продовжується, а й набирає обертів, то у подальшому ми можемо дочекатись непоправної біди.

«Базар Медіа в Україні»

Фото надане Т.Солдатовим

У ході розмови із чоловіками пролунала інформація, що гадяцьких перевізників давно намагаються «прибрати із ринку». Нібито їм надходили телефонні дзвінки, у яких невідомі попереджали про те, що скоро у нашому районі з’явиться новий легальний перевізник. І умови для місцевих ставлять досить чіткі: або працюють із цим «новим перевізником», або не працюють взагалі. То, можливо, усі ці події сигналізують про прихід нових людей на ринок перевезення пасажирів? 

2 коментарі до “«Украв я у нього, а він у мене…пасажира!»

  1. Здорова конкуренція і чесний бізнес завжди на користь Державі. Та не в нашому випадку. Влада відсутня, закони не працюють, економіку навіть не здогадуються з якого боку починати відбудовувати. Тому не бачу ніякого сенсу визначати винних чи правих в даній ситуації. Наші вчинки, породжені безглуздою політикою вельможів, ведуть до повного краху.
    Щоб виростити здорову, розумну, сильну і щасливу дитину треба татові і мамі бути такими. Те ж семе можна сказати відносно України. Де ж таких батьків найти в даний час. Здається в Україні таких не має. Рано чи пізно вони зявляться. Але це буде в другому житті.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...