У Гадячі з’явився перший професійний веломеханік

віталик
Поділитися новиною

віталикМабуть, чи не із кожним із нас траплялись ситуації, коли раптово на велосипеді спустило колесо або сталась якась інша халепа, упоратись із якою ми самостійно не в змозі. Так от, найчастіше у подібних випадках ми не уявляємо, куди бігти і де шукати допомоги. І справді, адже, щоб знайти веломеханіка у місті, потрібно дуже постаратись. А якщо і знайдеш, ти не можеш бути впевненим, що він достатньо компетентний у ремонті сучасних велосипедів і не нашкодить твоєму улюбленому транспорту.

Дуже скоро всі проблеми місцевих велолюбителів вирішаться, адже у Гадячі з’явилась людина, яка зможе вирішити всі незручності, пов’язані із ремонтом велосипедів.

«Прийшов племінник і в сльозах розповів, що пробив колесо, а на шиномонтажі, щоб його заклеїти, змусили самостійно його знімати. Відтоді я загорівся думкою створити власну веломайстерню. Адже, дійсно, у нашому місті немає професійного майстра, який би ремонтував велосипеди», – розповів нам Віталій Бережний.    

У соцмережі він знайшов першу в Україні школу веломеханіків і, не роздумуючи, записався на курси. На сьогодні він відвідав два курси із трьох – освоїв теорію і працював на практиці із майстрами, які мають 15-річний досвід. І тепер має реальне бажання розвивати улюблену справу.

«Це буде сучасний сервіс для велосипедів!  У нас же в Гадячі чомусь до цього відношення неоднозначне. А даремно. Сьогодні все більше і більше молоді пересідає на екологічно чистий вид транспорту. До того ж, час швидкоплинний, і велосипеди вже не ті, які були раніше. Сьогодні це високотехнологічний транспорт, який потребує більш професійного підходу. До речі, велосипед повинен регулярно проходити технічне обслуговування, як і автомобіль. Наші ж майстри не мають поняття, як ремонтувати вело транспорт. Вони можуть сучасний велосипед перевернути, як «Україну», а цього робити не можна!»

Сам Віталій захопився велосипедами ще в дитинстві. Лише зізнається, що тоді вони були не такими «навороченими», як сьогодні. У той час, коли велосипед був майже розкішшю,  він мав простого «Зайку-3». Тому й пообіцяв собі придбати велосипед своєї мрії, яка збулася вже у дорослому віці. П’ять років минуло із того часу, як Віталій придбав сучасний велосипед і відтоді інтенсивно займається спортом. 

Будучи на курсах, отримав ґрунтовні знання і поради із приводу підбору інструменту для майстерні. А ще навчали й того, де  краще облаштовувати свою веломайстерню. Викладачі пропонують для цього обирати паркову зону міста, там, де найчастіше можна зустріти велолюбителів. Щоправда, Гадяч поки не славиться різноманітністю велодоріжок у парку. Проте, знаючи про ідею повної реконструкції парку, віримо, що у найближчий час це таки станеться.   

Віталій Бережний радить усім переглянути своє ставлення до велосипедного спорту. А  він продовжить навчання у школі веломайстрів і невдовзі повернеться із здобутими знаннями і допомагатиме населенню обслуговувати велосипеди.  А для тих, хто вже сьогодні потребує поради чи допомоги – контакти Віталія: т.095-905-65-14, https://www.facebook.com/tberejna?fref=ts

А поки цього не сталося, радимо всім замислитись над відродженням велокультури. Можливо, колись і у нас настане той час, коли за кожен проїханий велосипедом кілометр, нам ще й доплачуватимуть.

Оксана Кириченко

  

Мало хто про це знає, але на заміну старим добрим дитячим велосипедам із допоміжними колесами давно з’явилась альтернатива – так званий «велобіг». Це дитячий велосипед без педалей і допоміжних коліс. Звісно, це задоволення не з дешевих. Але, як стверджують ті, хто вже встиг на собі спробувати усі переваги новітнього транспорту, «велобіг» сприяє правильному розвитку м’язової мускулатури ніг і всієї координації рухів вашої дитини.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...