У 2016 році від платників Гадяцької ОДПІ до зведеного бюджету країни надійшло майже 8917,9 млн гривень

1450690064 pk
Поділитися новиною

1450690064 pkУ Гадяцькій ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській  області підбили підсумки роботи за рік. Так, протягом 2016 року від  платників регіону надійшло 591604,4 тис. грн платежів до місцевих  бюджетів, за словами начальника інспекції Миколи Рудька. Серед п’ятірки найбільших за обсягами податків, що наповнили місцеві бюджети, – податок на доходи фізичних осіб, плата за землю, єдиний податок, акцизний податок з реалізації у роздрібній мережі підакцизних товарів та податок на прибуток. Як і зазвичай, основою місцевих бюджетів регіону є податок на доходи фізичних осіб. Його надійшло 317555,5 тис. гривень. Цей податок стабільно забезпечує місцеві громади надходженнями. Наступним за розміром серед лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць  є плата за володіння або користування найбільшим багатством України – землею. За 2016 рік до місцевих бюджетів регіону внесено 141602,8 тис. грн плати за землю. Третій податок – це єдиний податок. За 2016 рік його розмір склав 71916,3 млн гривень. Акцизний податок із реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів вийшов на четверту позицію. Надходження минулого року становлять 30734,3 тис. гривень. Замикає п’ятірку найбільших за розміром у місцевих бюджетах податок на прибуток, якого надійшло впродовж року близько 7287,2 тис. гривень. «Дякуємо усім сумлінним платникам податків нашого регіону за громадянську позицію та свідоме ставлення до сплати податків. Адже  таким чином вони забезпечують ефективне виконання державою соціальних зобов’язань перед суспільством»,  – відзначив Микола Рудько.

Кому слід подати декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2017 року

Гадяцька ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській  області інформує, що з 1 січня 2017 року розпочато кампанію декларування доходів громадян, одержаних у 2016 році. Податкова декларація про майновий стан і доходи подається громадянами за місцем реєстрації до 1 травня 2017 року. Останній день подання декларації за 2016 рік – 3 травня 2017 року. Зокрема, обов’язково подати річну декларацію про майновий стан і доходи мають громадяни, які отримували:

– доходи, із яких при їх нарахуванні чи виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався, але не є звільненими від оподаткування;

– доходи від особи, яка не є податковим агентом, у тому числі:

– від здавання в оренду власного рухомого чи нерухомого майна;

– продажу (обміну) власного майна;

– продажу власної сільгосппродукції фізичним особам тощо;

– спадщину (дарунок) від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

– інвестиційні доходи, отримані від операцій з інвестиційними активами;

– іноземні доходи.

Сума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2017 року. Нагадуємо, що платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2016 року, можуть подати податкову декларацію упродовж усього року.

Н. Шевченко, ГДІ з питань організації роботи Гадяцької ОДПІ

Податкова соціальна пільга з податку на доходи фізичних осіб у 2017 році

Гадяцька ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській  області повідомляє наступне.

У зв’язку із затвердженням нових норм мінімальної заробітної плати та прожиткового рівня варто звернути увагу на умови застосування в 2017 році податкової соціальної пільги. Податковий кодекс України визначає, що податкова соціальна пільга (ПСП) надається в розмірі, що дорівнює 50 відсоткам розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), установленому законом на 1 січня звітного податкового року, – для будь-якого платника податку за умови, що місячний розмір доходу у вигляді заробітної плати такого платника податку не перевищує граничну суму для застосування пільги. На основі значення прожиткового мінімуму для працездатної особи, установленого законом на 1 січня звітного податкового року, податкова соціальна пільга (ПСП) у 2017 році надається, якщо розмір заробітної плати не перевищуватиме 2240 грн (1600*1,4). Разом із тим, для осіб, які утримують двох і більше дітей віком до 18 років, для одинокої матері (батька), удови (удівця) або опікуна, піклувальника, які мають дитину (дітей) до 18 років, та для осіб, які утримують дитину-інваліда (дітей-інвалідів) віком до 18 років, граничний дохід, що дає право на пільгу, визначається як добуток граничного розміру доходу для застосування ПСП і відповідної кількості дітей. Розмір звичайної соціальної пільги (100%) – 800 гривень (50% від 1600 грн), підвищеної ПСП (150%) – 1200 грн, підвищеної ПСП (200%) – 1600 грн.

Т. Филь, заступник начальника-начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб Гадяцької ОДПІ

 

До уваги платників! Із 30 січня 2017 року відкриті нові бюджетні рахунки

Гадяцька ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області повідомляє  наступне. Згідно з Бюджетним кодексом України, Законом України «Про державний бюджет України на 2017 рік», наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 №11 «Про бюджетну класифікацію» зі змінами та доповненнями, наказами Державної казначейської служби України від 05.01.2017 №5 «Про затвердження Змін до Довідника відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету» і від 18.01.2017 №18 «Про затвердження Змін до Довідника відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету» із 30 січня 2017 року Державною казначейською службою України відкриваються деякі нові бюджетні рахунки для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів. Із метою зарахування податків на правильні бюджетні рахунки та недопущення випадків помилкової сплати звертаємо увагу, що усі бюджетні рахунки з урахуванням оновлених кодів бюджетної класифікації, які будуть діяти для зарахування коштів до державного та місцевих бюджетів із 30.01.2017, розміщені на головній сторінці веб-порталу ДФС України у рубриці «Бюджетні рахунки» (http://sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/)

 

Порядок обчислення податку на прибуток підприємств: зміни – 2017

Гадяцька ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області повідомляє, що Законом України від 21.12.2016 №1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» (далі – Закон №1797), який набрав чинності з 01.01.2017, внесені зміни до розділу III Податкового кодексу України (далі – ПКУ), яким регламентується адміністрування податку на прибуток підприємств. Так, підпунктом 2 пункту 68 розділу I Закону №1797 внесено зміни до статті 137 «Порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств» ПКУ, відповідно до яких із 01.01.2017 скасовано норму, якою передбачалось зменшення податку на прибуток, що підлягає сплаті до бюджету, на суму нарахованого за звітний період податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, щодо об’єктів нежитлової нерухомості (виключено пункт 137.6 статті 137 ПКУ). Зазначена норма востаннє застосовується для визначення об’єкта оподаткування податком на прибуток за підсумками 2016 року.

Гадяцька ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...